Након две године успешних активности групе младих Бајинобаштана, који су кроз хуманитарне акције помогли десет материјално угрожених породица из општине Бајина Башта, они су се овог месеца одлучили да оду корак даље  и основали су Хуманитарну организацију ДОБРОЧИНИТЕЉ.

Извор: Х.О. Доброчинитељ

Извор: Х.О. Доброчинитељ

У протекле две године несебичним залагањем свих који су на било који начин допринели реализацији акција, породицама су достављени фрижидери, електрични шпорети, веш машине и дрва за огрев.

Организација која је основана је по свом уређењу: непрофитна, хуманитарна, невладина и нестраначка.  Њени циљеви по Статуту су да: 1) помаже материјално угроженим породицама; 2) помаже болесној деци и одраслима; 3) подиже друштвену свест о потреби помоћи породицама у превазилажењу сиромаштва.

На сајту АПР-а уносом „Доброчинитељ“ у опцију „Претрага удружења“ можете се детаљније информисати о самом оснивању.  Тамо ћете прочитати и да су оснивачи организације: Божидар Јовановић (дипломирани правник), Милан Јанковић (професор информатике), Марко Гагић (дипломирани психолог) и Ненад Срећковић (дипломирани теолог). Како у самом удружњу наводе има још заслужних за функционисање организације а због формалних услова за оснивање наведено је само њих четворица.

Званична ФБ овог хуманитарног удружења је Х.О. Доброчинитељ а Интстаграм страница dobrocinitelj_bb  На овим друштвеним мрежама удружење ће извештавати о акцијама и транспарентности прилива и одлива новца са рачуна.

Текући рачин за будуће донаторе је отворен на име организације у Банци Поштанскa штедионицa:  200-3091670101917-33 

Сврха уплате: Донација ради остваривања регистрованих циљева организације.

Дрина Инфо

Ова вест је прочитана 502 пута.