„Ум на друм“ у Бајиној Башти

0 765

Данас је у холу средње техничке школе у Бајиној Башти одржано предавање на тему безбедности у саобраћају које је организовала Комисија за безбедност саобраћаја општине Бајина Башта.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Средњом техничком школом и саобраћајном полицијом Полицијске станице Бајина Башта за бајинобаштанске средњошколце организовано је занимљиво предавање у вези са безбедношћу саобраћаја,  а пре свега везано за вожњу у алкохолисаном стању, коришћење безбедносног појаса и бахату вожњу.

Славиша Савић из Шапца испред Агенције за безбедност саобраћаја испричао је изузетно дирљиву и поучну причу из свог живота која је на присутне оставила јак утисак. Наиме, Славиша је пре 28 година, тада као седамнаестогодишњак, ученик трећег разреда средње машинске школе доживео тешку саобраћајну несрећу која га је трајно приковала за инвалидска колица. Славиша је, на веома убедљив начин деци објаснио колико опасна може бити младалачка несмотреност, жеља за доказивањем у друштву, игнорисање савета старијих и колико је битно поштовати саобраћајне прописе.

Овом приликом приказани су и спотови који показују могуће стравичне последице невезивања појаса.


Средњошколцима су се обратили и своје савете поделили припадници саобраћајне полиције, Комисије за безбедност саобраћаја и директор Техничке школе Ненад Михајловић.

Врло занимљива ствар за све присутне била је могућност да пробају наочаре које симулирају утицај алкохола или наркотика на особу и схвате колико то може успорити брзину реаговања и процену удаљености одређених предмета.

Иначе Агенција за безбедност саобраћаја данас слави 12 година постојања и успешног рада.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена