ОДРЖАНИ 8. СРЕТЕЊСКИ СУСРЕТИ: Прво место припало Костојевићима

0 739

Интересовање за овогдишње Сретењске сусрете у Рогачици био је нешто слабије у односу на претходне године. Публика је видела учснике из седам месних заједница. Осим Костојевића и Јакља, сви остали имали су врло скромне пограме.
Манифестација је почела наступом ван конкуренције рогачичке певачке групе Сложна браћа и КУД-а Јелек из Бајине Баште. После тога почео је такмичарски део кога је започела Месна заједница Костојевићи. После ње наступо је Злодол, Оклетац, Јакаљ, Солотуша, Љештанско и Пилица. По општиним оценама, жири из Љубовије и овај пут је добро обавио посао. Он је у генералном пласману прво место доделио Костојевићима, друго Јакљу, треће Пилици.

На слици: НАступ МЗ Костојевићи, Фото: Дрина инфо
На слици: Наступ МЗ Костојевићи, Фото: Дрина инфо

Народни обичај приказао је само Злодол за кога је наступао Драган Поповић Курузлија. Он је описао Бадње вече и сечење бадњака. Трубачки оркестар имали су само Костојевићи, исто тако и онај из категорије других оркестара. Костојевићи и Оклетац довели су фолклорне групе. Здравице су најбоље казивали представници Костојевића, Љештанског и Солотуше. Међу мушким певачким групама најбоље су из Злодола, Јакља и Пилице. Три најбоље женске певачке групе су из Костојевића, Јакља и Солотуше, а три најбоље мешовите певачке групе су из Костојевића, Солотуше и Јакља. У соло певању предњачли су Костојевићи, Злодол и Јакаљ. Женско певање из вика приказали су Костојевићи и Јакаљ, а дует из вика Костојевићи, Пилица и Јакаљ. Најбоље оцене у свирању на појединачним инструментима добила је Пилица и Костојевићи. Жири је за изворност наградио Солотушу и Костојевиће.
Сретењске сусрете организовала је Месна заједница Рогачица уз помоћ Установе Култура и рогачичке певачке групе Сложна браћа.

Дрина инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена