Светски познат египатски оркестар наступа у Ужицу

0 28

„Al Nour Wal Amal“ јединствени египатски оркестар музичара са оштећеним видом биће у посети Србији у периоду од 18. до 25. септембра. Оркестар састављен од слепих жена музичара које изводе западне класичне и оријенталне композиције свира на све четири секције инструмената: жичаним, дувачким, лименим и удараљкама, и то без читања музичких нота Брајевом азбуком и зависности од палице маестра.

Koncert-Egipat-768x520

„Веома смо срећни што ће оркестар наступити у „четири угла Србије“ тј. у Ужицу, Крагујевцу, Новом Саду и Београду“, истакао је Амбасадор Египта у Србији Амр Алгувејли, изразивши најдубљу захвалност градоначелницима Београда, Ужица и Крагујевца, Покрајинском секретаријату за културу Војводине, као и Градском секретаријату за културу града Београда, за улагање ресурса у реализацију ове изузетне културне активности.

Наступи су отворени за ширу публику, а распоред је следећи: 19. септембра у 19 часова у Ужицу (Народно позориште Ужице), 21. септембра у 20 часова у Крагујевцу (Хала средње школе), 24. септембра у 19 часова у Новом Саду (Студио М). Покровитељи наступа у Београду, који ће се одржати 23.септембра у 19 часова, су Фондација Карић, Коларчева задужбина, Београдска филхармонија и Wаyоut агенција.

„Предстојећа посета представља јединствену прилику за показивање изванредних талената и хвале вредне посвећености која доприноси даљем зближавању српског и египатског народа“, рекао је Алгувејли.

Оркестар „Al Nour Wal Amal“ већ је представљен у Србији, на отварању изложбе „Људи са инвалидитетом који су променили свет“, одржане 4. јула 2019, у католичкој катедрали у Новом Саду, чијем су отварању присуствовали Маја Гојковић, председница Скупштине Републике Србије и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Зоран Ђорђевић.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена