Рабасовић и Јањић доносе ЦЕЗ титулу у Србију

0 10

Највећи успех посаде из Србије у међународном шампионату након дуго времена.

Дошло је време да и велике титуле стижу у Србију. Да се то деси, побринула се посада из Бајине Баште. Горан Рабасовић и Милан Јањић, чланови АСK РИД Спорт из Перућца, поред учешћа у Националном шампионату, водили и веома успешну кампању у ФИА ЦЕЗ шампионату. Иако је година завршила на лош начин, великим излетањем на Србија релију, двојац РИД Спорта из Бајине Баште не мари много јер су у град великог Обрена Тешића донели вредну титулу првака Централноевропске зоне.

Фото: Rid Sport rally team
Фото: Rid Sport rally team

Њихова сезона почела је у Мађарској на веома захтевном Егер релију са којег су однели победу и максималних 25 поена у својој класи. ЦЕЗ кампања је настављена на домаћем тлу. Из Мионице су отишли са четвртим местом и 12 поена. Kључни бодови су освојени у Македонији на првом Релију Охрид када им је за само 11 секунди измакла и победа у генералном пласману.

Kако сада ствари стоје, наредне сезоне ће поново „напасти“ конкуренцију са провереним оружјем. Sitroen C2 R2 Max је већ растављен и започет је процес репарације и склапања новог аутомобила. Стара шкољка је уништена, али је механички аутомобил и даље употребљив те ће у АСK РИД Спорт имати једну узбудљиву зиму и припрему аутомобила за наредну сезону.

Осим шампионске титуле, у Србију стиже и ЦЕЗ бронза. Њу су однели Александар Дучић и Владимир Зарић. Национални прваци у генералном пласману и класи 4 уживали су у најуспешнијој сезони како се баве овим спортом те од наредне сезоне можемо очекивати још боље резултате.

Наши такмичари су бодовани у класи ЦЕЗ 3 која је резервисана за аутомобиле са једном погонском осовином. Титулу у класи ЦЕЗ 1 у којој се такмиче посаде с R5 аутомобилима однели су Рок Турк и Бланка Kацин из Словеније за воланом Hjundaija i20 R. Шампиони класе ЦЕЗ 2 (возила N4 спецификације) су Словаци Лукаш и Јулијус Лапдавски у Subaru Impreci STI.

RallyMagazin Team

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена