Покренути преговори о изградњи тунела Кадињача

0 1.552

Јуче  је у Београду одржан састанак председнице општине Бајина Башта Весне Ђурић са сарадницима и представника кинеске компаније „POWER CHINA“, а главна тема је била везана за изградњу тунела испод Кадињаче.

Кинеска компанија „POWER CHINA“,  која тренутно у Србији изводи радове на обилазници око Београда, на изградњи леве траке аутопута од моста на Сави код Остружнице до тунела Стражевица и обе траке до Бубањ Потока, на састанку је исказала велику заинтересованост за финансирање и изградњу овог пројекта. Представници ове компаније планирају да врло брзо организују и повратни састанак са руководством Општине Бајина Башта како би покренули процес преговора о реализацији овог пројекта и у Влади Републике Србије и ресорном министарству.
Поред председнице општине делегацију општине Бајина Башта на овом састанку чинили су Миленко Ордагић, Милош Јелисавчић испред Одељења за урбанизам и Иван Марковић као координатор пројекта.

Кинеску компанију  „POWER CHINA“ на састанку представљала су господа Лиу и Пенг од којих је први пројект менаџер за Балкан, а други сарадник на уговарању и реализацији нових пројеката. Они су исказали велику спремност да у сарадњи са Министарством грађевине, саобраћаја и телекомуникација и уз подршку Кинеске амбасаде у Београду односно кинеске државе изграде овај објекат.

Након детаљног упознавања са пројектом тунела Кадињача, представници Општине Бајина Башта су отворили и питања других потенцијално великих инфраструктурних пројеката који могу бити занимљиви за кинеске партнере попут: обилазнице око Ужица, тунела испод Николића брда и разраде варијанти решења за Дебело Брдо. Представници кинеске компаније су изразили спремност да се укључе у бројне друге пројекте за које буде могућности да се изради пројектна документација.

Како Дрина Инфо сазнаје наредни састанак се очекује већ у току овог месеца у Бајиној Башти, а на њему ће учешће узети и представници града Ужица.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена