Основе ЕУ програма за младе – Европски волонтерски сервис

0 574

Дрина инфо портал вам представља програме за младе европске уније у оквиру пројекта „ЕУ за НАС“. Овај пројекат финансира Министарство за европске интеграције Републике Србије а спроводи га Удружење деце са сметњама у развоју и њихових родитеља Бајина Башта у сарадњи са удружењем БИОС Бајина Башта и Гимназијом „Јосиф Панчић“. Други програм који вам представљамо је Европски волонтерски сервис.

evs

Европски волонтерски сервис омогућава младим људима старости  од 17 до 30 година да бораве и волонтирају у некој од земаља Европе највише до  12 месеци и тако добију прилику да се укључе у свакодневни живот организација које их прихватају као волонтере. Европски волонтерски отоворен је за младе људе  без обзира на претходно образовање и искуство, а неке од тема којима се могу бавити су: омладинска политика, лични и друштвено-образовни развој, грађански активизам, социјална заштита, инклузија, брига о животној средини, неформално-образовни програми, информационе и комуникационе технологије и медијска писменост, култура и креативност, сарадња итд. Све организације које су укључене у пројекат Европског волонтерског сервиса морају поседовати валидну акредитацију, односно прођу поступак којим се осигурава да организације које желе да примају и шаљу волонтере или координирају пројектима ЕВС-а испуњавају стандарде или предуслове одређене од стране Европске комисије. У Србији тренутно постоји око 40 организација и институција које могу да сарађују са преко 4000 организација из програмских земаља.

На следећем линку можете прочитати више о овом програму http://www.mis.org.rs/vss/pages/sr/volonterski-program/dugorocno-volontiranje/evropski-volonterski-servis.php

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена