На посланичкој листи радикала три кандидата из Бајине Баште

0 670

Републичка изборна комисија прогласила је изборну листу „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“, а радикали ће на гласачком листићу бити под редним бројем три. На посланичкој листи су функционери Српске радикалне странке, а радикали ће на наредним парламентарним изборима наступати под слоганом „Доследно“, са јасно орјентисаном и препознатљивом унутрашњом и спољном политиком.

На посланичкој листи радикала из Златиборског округа налази се 13 кандидата за народне посланике од којих су троје из Бајине Баште. То су председник Општинског одбора СРС Бајина Башта Синиша Спасојевић и потпредседници Иван Марковић и Јасна Станковић.

СИНИША СПАСОЈЕВИЋ (85. на листи)

Sinisa SpasojevicРођен 3. новембра 1982. године, дипломирани правник, запослен у ТО „Тара-Дрина“. Председник општинског одбора Српске радикалне странке у Бајиној Башти, члан Општинског већа општине Бајина Башта од 2012-2016, одборник у Скупштини општине Бајина у периоду од 2016-2020. године. Као један од најактивнијих одборника у актуелном сазиву локалног парламента поднео је већи број иницијатива, иницирао одлуке и са одборничким питањима покретао бројне теме од значаја за локалну средину. Аутор је и један од предлагача Декларације о заштити ћирилице којом је  Бајина Башта постала прва локална самоуправа у борби за очувању националног писма и традиције у Србији. Пет година је радио као координатор Туристичког информативног центра у Бајиној Башти који је на највећем светском сајту за путовања један од најбоље оцењених инфо центара на свету.  Веома је ангажован у цивилном сектору где је активно учествовао на реализацији већег броја пројеката од екологије и људских права до инфраструктурних подухвата и подизања споменика патријарху Павлу и споменика погинулим ратницима и цивилним жртвама ратова 1912 -1918. године. Главни је и одговорни уредник једног од највећих региналних медијских портала – Дрина Инфо портала.  Учесник  више престижних конференција и усавршавања из области туризма и медија а завршио је и обуку везану за маркетинг у туризму. Током каријере на већем броју пројката сарађивао је са најуспешнијим маркетинг компанијама у Србији, факултетским установама, медијским кућама, министарствима, регионалним агенцијама и бројним привредним субјектима.

 

ЈАСНА СТАНКОВИЋ (156. на листи)

Jasna StankovicРођена у Бајиној Башти 1976. gодине, где је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала на Катедри за историју уметности на Филозофском факултету Универзитета у Београду. Докторанд на Катедри за средњовековну уметност Филозофског факултета Универзитета у Београду. Од 2009. године ради у Централном институту за конзервацију у Београду, у центру за маркетинг и комуникацију. Године 2011, стиче стручно звање кустоса.

Потпреседник Општинског одбора СРС Бајина Башта. Одборник у Скупштини општине Бајина Башта испред Српске радикалне странке у сазиву 2016-2020.

Подносилац иницијатива за очување културног наслеђа адекватним и професионалним приступом, за братимљење општине Бајине Баште са Форт Вилијамом у Шкотској, за успостављање нових амбуланти на Калуђерским барама и Митровцу на Тари… Заједно са одборником Недељком Ракићем поднела иницијативу за обележавање 100 године од упокојења Евелине Хаверфилд. Инсистира на оснивању Завичајног музеја у Бајиној Башти као једином облику професионалне заштите, изучавања, чувања и презентовања културне прошлости овоg дела западне Србије.

Од 2013. године ангажована при Установи „Култура“ као уредник програма галерије. У галерији Установе „Култура“ су своје радове излагали признати уметници, доктори и магистри ликовних уметности, носиоци значајних награда и признања, локални уметници. У истом простору, поред књижевних вечери, бајинобаштанима су представљани фрагменти прошлости нашег краја кроз приповести о значајном људима и догађајима. Током седам година рада у Установи „Култура“ успоставила добру пословну сарадњу са бројним институција културе у Републици Србији и региону, као што су заводи за заштиту споменика културе, универзитетима, институтима, музејима, библиотекама, архивима…

Говори енглески, француски и шпански.

ИВАН МАРКОВИЋ (138. на листи)

Ivan MarkovicРођен је 10. фебруара 1978. године у Бајиној Башти. Од оца (пок.) Миленка и мајке Бранке Марковић. Завршио је основну школу „Рајак Павићевић“ и Средњу Техничку Школу у Бајиној Башти. Дипломирао је на Економском факултету. Волонтирао је на Београдској Берзи и радио годину дана рачуноводствене послове. Радио је 10 година у Општини Бајина Башта на пословима предузетништва и Локалног економског развоја. Аутор је и реализатор бројних пројеката из домаћих и међународних фондова. Најзначајнији су: Израда пројектне документације за Тунел Кадињача, Реконстукција Спортске Хале у Бајиној Башти, Реконструкција и изградња Црвеног Крста, Изградња објекта „Ја имам сан…“ за децу са посебним потребама, Затварање градске депоније и опремање комуналног предузећа за примарну селекцију, Систем одбрана од поплава, енергетска ефикасност јавних објеката и многи други.

Запослен у ЈКП „12. Септембар“ Бајина Башта, на пословима: стручњак из области економије. Члан је одбора Регионалне развојне агенције Златибор из Ужица. Био је и члан општинског већа и Председник управног одбора Спортско туристичког центра Бајина Башта.

Потпредседник је Општинског одбора Српске Радикалне Странке Бајина Башта.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена