Мартовска акција добровољног давања крви: УЧЕСТВОВАЛО 140 ГРАЂАНА

0 334

У мартовској акцији добровољног давања крви у Бајиној Башти течност која живот значи дало је 140 грађана. Акција је изведена 23. марта у простору Спортске хале у организацији Службе за трансфузију крви Опште болнице Ужице и бајинобаштанског Црвеног крста. Према речима секретара Црвеног крста Бајине Баште Љиље Матић, овом приликом је сакупљено око 55 литара крви.

Детаљ са мартовске акције давања крви
Детаљ са мартовске акције давања крви Фото: Дрина Инфо

Међу даваоцима била је и петочлана група ученика Гимназије „Јосиф Панчић“ коју су чинили Александар Ђунисијевић, Лука Кунчак, Немања Сарић, Петар Југовић и Игор Кунчак.

– Вокал и гитариста наше групе „Рок у поноћ“ Лука Кунчак дао је крв у претходној акцији па сам и ја са још три гимназијалца учинио то по први пут у овој. Знам да је то здраво и хумано, настојаћу да убудуће чешће учествујем у добровољном давању крви – каже Александар Ђунисијевић, соло гитариста поменуте групе.

Крв су дала и три играча Слоге, Владимир Јашић, Светлан Андрић и Дејан Голубовић.

– Задовољство ми је кад дам крв која ће некоме спасити живот. Требало би са младима више разговарати, информисати их о томе да давање крви није штетно, већ врло корисно за организам. То би помогло да број давалаца буде већи – истиче Владимир Јашић.

О овој акцији добровољног давања крви докторке Службе за трансфузију крви Опште болнице из Ужица Данијела Ђенадић и Ивана Филиповић су рекле:

– Бајина Башта има лепу традицију давања крви и уз Ужице најуспешнија је у томе на Златиборском округу. И ова акција, у којој је учествовала наша осмочлана екипа, је то потврдила. На жалост, због мањих тренутних здравствених проблема 30 лица није могло да да драгоцену течност.

Дрина инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена