Каратисткиња Маша Селинић на Светским спортским играма младих

0 1.252

На Светским спортским играма младих – Школаријади, која се ове године одржава у Београду од 11. до 19. септембра, међу око 2500 спортиста школараца из целог света наћи ће се и млада каратисткиња из Бајине Баште Маша Селинић. Чланица КК „Омладинац“ и ученица Гимназије „Јосиф Панчић“ кроз републичка школска такмичења изборила је визу за учешће на овој великој спортској смотри. Маша Селинић је део нове генерације младих и успешних каратиста из КК „Омладинац“ од којих се много очекује у будућности. Она је репрезентативка Србије и већ је освајала бројна одличја на домаћим и  интернационалним такмичењима.

Maша са тренером Миленком Ордагићем Фото: Дрина Инфо

Први пут у историји школског спорта на једном месту, у главном граду Србије, окупиће се основци из целог света, како би се такмичили у 14 спортова. Учесници прве историјске Школаријаде надметаће се у атлетици, бадминтону, кошарци, баскету 3 на 3, шаху, фудбалу, џудоу, каратеу, оријентирингу, пливању, стоном тенису, теквонду, рвању и одбојци.

Маша Селинић трећа са леве стране Фото: Дрина Инфо

Такмичења у каратеу ће се одржати у Панчеву у Хали спортова „Стрелиште“ док ће се састанци, мерење тежине и жреб одржати у Београду у хотелу „Зира“. Своје представнике у овом такмичењу у каратеу имаће Азербејџан, Украјина, САД и Србија.

Школарцима из циелог света дан ће бити испуњен дружењем, забавним и едукативним спортским програмима, као што је „fun&skill“ зона која ће на доњем Калемгдану током четири дана бити на располагању такмичарима. Део овог догађаја је и велики форум о школском спорту који ће бити одржан 15. септембра, а за исти дан планирано је и Вече нација, као и званично отварање Школаријаде.

Према ријечима председника Међународне Федерације за школски спорт Француза Лорана Петринка, од кључног значаја за Међународну спортску федерацију је да се обрати млађим ученицима, јер је изузетно важно помоћи им да од малих ногу успоставе здрав начин живота, стекну и развију лидерске способности, открију такмичење, а такође и стекну боље разумевање света.

– Ово су главни разлози због којих смо одлучили да покренемо ISF U15 Светске школске спортске игре, у чему је велику улогу одиграо Савез за школски спорт Србије. Показали су иницијативу и желимо да им се захвалимо на томе. Радујемо се сусрету са свима вама у Београду – истакао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена