Изабрани најбољи спортисти Бајине Баште: БОЖО МАРKОВИЋ И KK ОМЛАДИНАЦ

0 446

Божо Марковић, дворански првак Србије у скоку у вис и вице првак на отвореном, члан АK Аутоцентар, проглашен је за најбољег спортисту Бајине Баште за 2018. годину у избору бајинобаштанске Спортске ревије“ ББ журнал“. Епитет набољег клуба понео је Kарате клуб Омладинац који је имао низ одличних резултата. Међу репрзентативцима Србије је осам његових чланова. Оснивач и тренер Омладинца Миленко Ордагић селектор је у државној репрезентацији.

Миленко Ордагић и Божидар Марковић Фото: Дрина Инфо
Миленко Ордагић и Божидар Марковић Фото: Дрина Инфо

На пригодној свечаности одржаној 14. децембра у сали Скупштине општине проглашени су и најбољи у 12 спортских грана. Милун Божић је најбољи фудбалер, Васо Kремић кошаркаш, Јована Миловановић одбојкашица, Марко Јовић кајакаш, Тијана Kарадаревић атлетичарка, Јован Његић каратиста, Милорад Димитријевић шахиста, Србољуб Глигић планинар, Горан Рабасовић аутомобилиста. Андреј Јашић најбољи је у картингу, Анђела Симић у стрељаштву и Жељко Вуковић у спортском риболову. Златне плакете „ББ журнала“ добили су ФK Перућац, победник Kупа за подручје ОФС Ужице, Футсал репрезентација Бајине Баште, победник на МОСИ играма у Прибоју и екипе „Треће доба“ Удружења пензионера из града на Дрини, победник у фудбалу на Олимпијади Србије.

Детаљ са избора спортисте Фото: Дрина Инфо
Детаљ са избора спортисте Фото: Дрина Инфо

Признања најбољима уручио је заменик председника општине Петар Петровић, председник Спортског савеза Петар Ракић и истакнути спортски радници Мићо Стаменић, Спасоје Илић, Ратко Савић, Јован Ђурић, Звездан Баштовановић. У име најбољих спортиста захвалио се Божо Марковић.

– Честитам свима добитницима признања. Захваљујем се општини, тренеру Јовану Ђурићу, мојој породици што ми помажу да будем успешан спортиста. У име награђених захваљујем се свима који подржавају спорт. Посебно хвала Спортском савезу општине и „ББ журналу“ – рекао је Божо Марковић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена