In memoriam: Др Мирослав Нешковић Жућо (1953-2020.)

У својој 67. години, после краће болести, преминуо је др Мирослав Нешковић - Жућо.

0 3.730

Рођен је 1953. године у Биосци, где ја завршио основну школу, гимназију је завршио у Ужицу, а дипломирао стоматологију на Стоматолошком факултету у Београду где је и специјализирао стоматолошку протетику. Ожењен је супругом Славицом са којом има ћерку Јелену и сина Владимира.

Познати је и омиљени бајинобаштански и ужички зубар, власник реномиране зубарске ординације коју је отворио 1987. године. Више деценија је активан учесник друштвеног живота вароши у Подрињу и дугогодишњи председник Општинског одбора Српске радикалне странке и члан Централне отаџбинске управе ове странке. Обављао је бројне значајне јавне функције, био је посланик у Народној скупштини Републике Србије у два мандата и одборник у више мандата у Скупштини општине Бајина Башта. Био је изузетно успешан као директор Дома здравља у Бајиној Башти. Обављао је функције председника општине Бајина Башта и председник Скупштине општине Бајина Башта.

Др Жућо је човек који је својим животом и радом сведочио оно најбоље у људима, био је омиљени супруг, отац, деда али и човек кога су поштовали и ценили сви Бајинобаштани. Помогао је многима али је то радио ненаметљиво, био је велики радник али и човек који воли друштво и живот.

Сахрана ће се обавити у суботу, 31.10.2020. у 13 часова на градском гробљу у Бајиној Башти.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена