Другује са дивљим свињама

0 260

Милија Вучићевић (62) из планинског села Оклетац са обронака Повлена 35 година је ловац, а сада је у групи почасних чланова ЛУ Соко из Бајине Баште. Пре седам година оградио је пола хектара своје земље и ту основао гатер у коме се обучавају ловачки керови за лов на дивље свиње. У њему тренутно има вепра и крмачу.

Milija Vucicevic sa divljim veprom u svom gateru

– За мене је лов на дивље свиње нешто најлепше. Поред добре припреме, ловац мора да има и обучене керове. Због тога сам са сином Миладином, такође ловцем, одлучио да направимо гатер. Успео сам да се спријатељим са свињама кроз свакодневно храњење па им без бојазни прилазим  и често их мазим- каже Милија Вучићевић.
За Милијин гатер чуло се далеко. Доводе му керове на обуку из целе западне Србије и источног дела Републике Српске.
– Последњи су керове довели Ацо Бошњак и Мирсад Питар из општине Сребреница. Услуге никад никоме нисам наплатио. Тако ће бити и даље- вели Милија.
О Вучићевићу лепо мишљење имају у ловачкој секцији из Оклеца, али и у ЛУ Соко.
-Активан је у свим акцијама које спроводимо на заштити дивљачи. Прошле зиме, када је нападао необично велики снег и кад су владале изузетно ниске температуре, Милија је са млађим колегама у више наврата дотурао храну срнећој дивљачи, зечевима и двиљвим свињама- истиче ловочувар Милоје Чворовић.

В.М.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена