Дринска регата од 14. до 18. јула

0 2.949

Највећа и најстарија манифестација на реци Дрини – Дринска регата планирана је, као и сваке годне, за трећу седмицу јула у Бајиној Башти. Прошле године због епидемиолошке ситуације ова манифестација се није одржала. План је да се овогодишња манифестација одржи од 14. до 18. јула, а да велики спуст Дрином буде у суботу, 17. јула 2021. године саопштено је из Туристичке органиазције „Тара-Дрина“ Бајина Башта.

Фото извор: ТО Тара-Дрина

Припреме за манифестацију су увелико у току, а у ком облику ће се Дринска регата одржати највише ће зависити од прописаних епидемилошких мера од стране надлежних државних органа.

Фото извор: ТО „Тара-Дрина“

Прва Дринска регата је одржана јула 1994. године и од тада се сваке треће седмице у јулу одвија ова манифестација. Одржава се у успомену на древне дринске сплаваре и представља спој традиције са савременим туристичким трендовима. Овај јединствени карневал на води уз велики број других разноврсних садржаја представља једну од највећих туристичких манифестација у Србији и највећи догађај на води у овом делу Европе. Дринска регата поред великог спуста реком Дрином обухвата и бројне пратеће садржаје који сваке године у јулу у Бајину Башту привуку преко 100 000 посетилаца.

 

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена