ЧАРОБНИ ПРСТЕН ОКО ДРИНЕ: Спојићемо Републику Српску и Србију новим пројектима

1 1.425

Вест да Олимпијски центар Јахорина преузима управљање туристичког комплекса Андрићград у Вишеграду је привукла велику пажњу у Региону

Након олимпијског препорода Јахорине, менаџмент Олимпијског центра Јахорина, на челу са директором Дејаном Љевнаићем, ће добити нови изазов, а то је да оживе Андрићград, још једну „успавану лепотицу“ Републике Српске.

Фото: Дрина Инфо

Овим поводом дирктор Љевнаић је рекао:

– Циљ нам је да од Јахорине, преко Таре, до Златибора направимо једну туристичку регију, а да Андрићград и Мећавник буду везивни фактори. План је да људи који зимују седам дана на Златибору, Тари или Јахорини, два дана проведу у Андрићграду. Такође, имамо заједничку идеју са општином Бајина Башта да покренемо реализацију пројекта Гондола од Перућца до Митровца и да на тај начин заокружимо чаробан прстен око Дрине, гондолом до Перућца, па бродом до Андићграда. Kада смо кренули да припремамо Пројекат развоја ове регије, пронашли смо велики број могућности за развој, сад смо у фази планирања и анализе, али оно што сам закључио је то да се током старе Југославије, у овај предео садашње Републике Српске и Србије јако мало улагало и то за нас сада представља највећу предност, јер располажемо са нетакнутим, а прелепим природним благом, са огромним потенцијалом за развој. Kао што сам веровао у Јахорину, тако верујем да ћемо и од ове регије направити највећу туристичку атракцију у Европи.

Директор Дејан Љевнаић је додао да ово није једнини пројекат изван територије Јахорине:
– Имамо част да је усвојена иницијатива да се изгради ски центар Игришта. Мој тим је још пре годину дана направио Развојни Пројекат ски центра Игришта, детаљно разрађен по фазама и инвестицијама и Влада Републике Српске је усвојила тај Пројекат. На Скупштини Акционара смо формирали Пословну јединицу Игришта и сада предано радимо на припреми инвестиција и веома сам нестрпљив да ове пројекте реализујемо, јер ћемо на овај начин направити нову димензију у развоју скијашког спорта и омогућити локалном становништву да боље живе. На Игриштима очекујемо туристе из целе источене БИХ и западне Србије, а симболично је да смо опет у близини реке Дрине и да ће река Дрина која је до сада сиболизовала границу, по реализацији инвестиција у Андрићграду и на Игриштма бити сибол спајања и развоја.

1 коментар
  1. SG каже

    Prošlo leto podjemo u Andrić grad i provedemo tri sata na granici dva ka tamo i sat za nazad

    Prokleti dan kad podjoh

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена