Божидар Марковић првак Србије у скоку у вис

0 16

Првенство Србије у атлетици одржано је по први пут у ноћном термину, под рефлекторима у Крушевцу, а такмичење је било изузетан  доживљај и за спортисте и за навијаче. Међу бројним звездама српске краљице спортова у граду под Багдалом такмичио се и Бајинобаштанин Божидар Марковић који је постао првак Србије у скоку у вис.

69591577_498276287403338_6843166444914475008_n
Освајачи медаља у скоку у вис Фото извор: Спортски савез Бајина Башта

У две вечери такмичења у Kрушевцу окупили су се најбољи српски атлетичари како би се борили на државном првенству, а међу њима су били и Ивана Шпановић, Драгана Томашевић, Асмир Kолашинац, Оливера Јевтић, Емир Бекрић…Трибине атлетског стадиона биле су пуне, а атмосфера фантастична.

Марковић са тренером Јованом Ђурићем Фото извор: Спортски савез Бајина Башта
Марковић са тренером Јованом Ђурићем Фото извор: Спортски савез Бајина Башта

Божидар Марковић из Бајине Баште је на овом државном првенству постао првак Србије у сениорској конкуренцији прескочивши 208 центиметара. Сјајни Подринац је из себе оставио Славка Стевића из Сремске Митровице и Марка Босака из Војводине са којима редовно води борбе за злато на значајним такмичењима. Овом победом требало би да је обезбеђена виза за Балканско првенство у Бугарској које се одржава у граду Правец 2. и 3. септембра.

Фото извор: Спортски савез Бајина Башта
Фото извор: Спортски савез Бајина Башта

– Освојена још златна медаља за свој клуб и град, сјајно скакање, изједначен сезонски резултат од 208 центиметара, нападнут лични рекорд, велике висине долазе осећам. Поред освојених титула у дворани, прва титула Првака Србије на отвореном, коначно. Хвала мојој породици, тренеру Јовану Ђурићу, свима на позитивној енергији и подршци и наравно, хвала Богу. Честитке свим атлетичарима учесницима, победницима и освајачима медеља као и Атлетском Савезу Србије и Kрушевцу као организатору на још једном фантастичном такмичењу. Идемо даље! – каже у једном даху Божо Марковић

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена