Азербејџанци заинтересовани за градњу тунела Кадињача

1 290

У  посети општини Бајина Башта јуче била је делегација азербејџанске фирме АзВирт. Са председником општине Радомиром Филиповићем фокус разговора је био на аспектима изградње тунела Кадињача. Циљ посете генералног директора огранка АзВирта у Београду, Мурата Туркоглуа, је био да се упозна са општином Бајина Башта и са новим пројектима који се планирају а пре свега са пројектом тунела испод превоја Кадињаче који је од круцијалног значаја транспорт у овом делу Србије.

Фото: Дрина Инфо
Фото: Дрина Инфо

Председник општине Бајина Башта је подсетио да је приликом посете председника Србије Азербејџану договорено да ће фирме из ове земље наставити са изградњом инфраструктуре у Србији.

У том циљу смо позвали компанију АзВирт, да се упознају да је општине Бајина Башта једна од ретких која је у овом тренутку далеко одмакла са пројектном документацијом. На нама је да за неколико дана однесемо пројекат у кабинет председника републике, да га упознамо са пројектом јер је он подржан од њега на састанку у Лозници. Ми као општина имамо подршку јер се на овај начин отвара комплетно Подриње за централну Србије а даље путем новог моста и ка Босни и Херцеговини. – каже Радомир Филиповић.

36620583_10204928302963435_7596640958607785984_n
На Кадињачи Фото: Дрина Инфо

Тунел је главна развојна шанса овог региона а заједно са планираном изградњом аутопута ка Сарајеву то је једна сасвим нова перспектива за развој Подриња како у туризму тако и у привреду. На овај начин би се зауставила тенденција пражњења региона Подриња са обе стране и становни би се задржали на овом подручју. – наглашава председник општине Бајина Башта.

Генерални директор АзВирта за Србију, Мурат Туркоглу, изјавио је да је веома пријатно изненађен овим регионом који му раније није био превише познат.

36695434_10204928306763530_3309094734735081472_n
Код кућице на Дрини Фото: Дрина Инфо

Иако прилично изолована регија утисци су ми импресивни посебно гостољубивошћу људи, Националним парком Тара, реком Дрином али и ентузијазмом људи који се надају да ће ови пројекти бити реализовани. Планирана инвестиција би отворила ову регију и омогућила бројним туристима из Србије и иностранства да се упознају са овим сакривеним лепотама  а људима у овом крају да осете бенефите од туризма и пољопривреде. – изјавио је за Дрина Инфо Мурат Туркоглу.

Фото: Дрина Инфо
У посети ББ Клековачи Фото: Дрина Инфо

Током посете Бајиној Башти директор АзВирта је посетио и највећу српску дестилерију ББ Клековачу и није крио одушевљење амбијентом и визијом коју је препознао у овом предузећу.

Дрина Инфо

 

1 коментар
  1. Окорчени каже

    Окорак.

    Дно, дна.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена