Бајина Башта: Апел на оне који су дошли да се придржавају мера заштите

1 872

Откако је опасност од короне постала извесна, општина Бајина Башта увећала се за две до три хиљаде становника. Долазе власници викендица и апартмана, али је много и оних који изнајмљују апартмане на дужи временски период. Пуне се и села па су у долину Дрине стигли људи из Београда и Новог Сада као и из других урбаних средина а који су пореклом из ових крајева.

Filipovic

– Велики број људи стигао је на планину Тару и у долину Дрине. Апелујем на све те људе да поведу рачуна, да смање кретање на најмању могућу меру, да сачувамо људе који живе на планини и по селима. Молим све те људе који долазе у Бајину Башту по намирнице да се придржавају свих мера забране и мера заштите од корона вируса – каже Радомир Филиповић, председник општине Бајина Башта и командант Штаба за ванредне ситуације ове подринске општине.

1 коментар
  1. Ana S каже

    Postovani predsednice,
    Lako i jednostavno samo organizujte sluzbu koja ce patrolirati kako opstinom tako i Tarom. Policajci u bb su do sada pola dana provodili po kaficima ispijajuci kafe i vodeci lokalne traceve. Pored zaposlenih u sumskom, vatrogasaca vi samo sedite u opstini i nista ne preduzimate. Nazalost gradjani opstine su dozvolili da ih vodi do sada najnepismenija i nestrucnija osoba. Nas dom zdravlja je u ocajnom stanju, optemljenost je na nivou seoske ambulante. Za bilo koju vecu intervenciju vi morate do Uzica. Porodiliste ste decenijama izmestili, sudstvo je izmesteno opstina od 30.000 lokalaca bez osnovnih zivotnih standarda. Nadam se da ce se sve ovo po nas dobro zavrsiti i da ce gradjani ustati i za sebe bolji zivot u opstini bb obezbediti.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена