26. ДРИНСКА РЕГАТА: Након дринског спуста отпад послат на рециклажу

0 40

Апатинска пивара спровела акцију „Рециклирај, уживај и Дрину од отпада сачувај”

– Овогодишњи Дрински спуст обележила је и акција Апатинске пиваре у сарадњи са компанијом Секопак и ЈKП “12 септембар” – Бајина Башта који су удруженим снагама мотивисали посетиоце да правилно одложе свој отпад, очистили простор око старта самог спуста, а потом отпремили отпад на рециклажу.

Dinski spust - Reciklirajte i VI

“Kроз кампању “Рециклирајте и Ви” више од 10 година се трудимо да грађане на различите начине едукујемо и подсећамо да рециклирају. Сваке године са задовољством подржавамо Дринску регату у којој сви заједно уживамо, а ова акција је доказ да сви заједничким снагама можемо да се удружимо и радимо на очувању животне средине.”, рекли су из Апатинске пиваре.

Drinski spust - Akcija ciscenja Dinskog spusta

Окупљени волонтери су уз помоћ учесника регате селектовали и сакупили 140 кг отпада, алуминијумских лименки, на почетку Дринског спуста указујући свим љубитељима летњих дружења на важност рециклаже и правилног одлагања амбалажног отпада.

Recikliraj i Uzivaj

“Овај тип манифестације је одличан начин да проширимо поруку о вези између одговорности и рециклаже. У 2017. години спречили смо емисију 21.871 тонe угљен диоксида, а великим корацима идемо ка нашем циљу за ову годину – да рециклирамо 60% амбалажног отпада пуштеног у промет. Примарна селекција је кључна за напредак на пољу рециклаже, зато сматрамо да је ово одличан начин да допринесемо грађанима Србије, али и да их укључимо у активности како би били бољи себи и нашој кући – планети Земљи” – наводе из компаније Секопак.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена