ШЕШЕЉ: Подршка референдуму и Грујичићу, митинзи у Бајиној Башти и Љубовији

0 469

Лидер радикала проф. др Војислав Шешељ истакао је на конференцији за медије да Српска радикална странка енергично подржава одржавање референдума по питању празника Дана Републике Српске. „Тај празник је установљен пре потписивања Дејтонског споразума и Дејтонски споразум га ниједним својим словом не доводи у питање“ – навео је Шешељ и поручио да од референдума не треба никако одустајати и да руководство Републике Србије мора да пружи пуну подршку и помоћ руководству Републике Српске у случају покушаја њене спољашње дестабилизације.

СРС конференција насловна

Председник Српске радикалне странке најавио је да ће „Српска радикална странка – др. Војислав Шешељ“ учествовати на локалним изборима који се у Републици Српској одржавају 2. октобра. Српски радикали на изборе излазе под слоганом „Српску у сигурне руке“.

Војислав Шешељ је нагласио да је веома важно да сви Срби из Сребренице подрже јединог српског кандидата, Младена Грујичића, иза чије кандидатуре стоје све српске политичке странке. Он је позвао све грађане Сребренице да у максималном броју изађу на изборе, да гласају за заједничког кандидата и да не дозволе, као на претходним изборима, да муслиманске странке разним манипулацијама заскоче Србе у броју гласова. Конференцији за медије присуствовао је и српски кандидат за начелника општине Сребренице, Младен Грујичић, који је претходно имао састанак са лидером радикала у седишту странке у Земуну.

Шешељ је најавио да ће Српска радикална странка помоћи Српску радикалну странку у Републици Српској на све могуће начине. У суботу 24. септембра српски радикали ће одржати два велика митинга. Први митинг ће бити у 17 часова у Бајиној Башти, а други митинг истог дана у 20 часова у Љубовији.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена