ТУНЕЛ КАДИЊАЧА: Одржан први радни састанак представника општине Бајина Башта и пројектантске куће „УТИБЕР“

3 881

Београд – Данас је у просторијама Делегације Европске уније у Србији одржан први радни састанак око реализације стратешког пројекта „Тунел Кадињача“, за чије финансирање су одвојена средства из позива прекограничне сарадње IPA Leftover 2011 SRB-BiH, чији је носилац општина Бајина Башта.

Filipovic EU delegacija
Радомир Филиповић – председник Општине Бајина Башта

На састанку су поред домаћина, представника Делегације Европске уније, присуствовали чланови пројектантске куће „УТИБЕР“, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ЈП „Путеви Србије“, града Ужица, док је делегацију општине Бајина Башта представљао председник Општине – Радомир Филиповић и сарадници из стручних служби Општинске управе Иван Марковић и Милош Јелисавчић.

У уводном излагању, председник Општине Бајина Башта – Радомир Филиповић, истакао је значај овог пројекта како за општину коју он представља, тако и за читав овај регион, нагласивши да ће са његове стране све бити урађено како би овај пројекат у што краћем року био реализован.

Мишел Сабо, директор фирме која је ангажована на изради пројектне документације, истакао је да су након потписивања уговора са Делегацијом Европске уније већ предузели одређене активности на реализацији овог пројекта, нагласивши да је након израде генералног пројекта и претходне студије оправданости неопходно прибавити мишљење надлежног Министарства да ли је за предметни објекат могуће директно издавање локацијских услова на основу Просторних планова Општине Бајина Башта и града Ужица, или је потребно приступити изради Просторног плана подручја посебне намене, који би био основ за издавање ове дозволе. На основу досадашњег искуства, он сматра да генерални пројекат без детаљнијих геотехничких и геолошких истраживања не може дати прецизне податке на основу којих би се приступило изради Плана детаљне регулације, који је наведен у пројектном задатку и тендерској документацији.

На данашњем састанку договорена је методологија и динамика израде пројектне документације, као и посета пројектног бироа и обилазак предметне локације.

 Дрина Инфо портал

3 коментара
 1. Zoran каже

  Ahahaaahahahaaahhaaa Okorak zna samo da mulja sa Dulom i Direkcija za izgradnju ekipom, da postavi Pedju koji ima osnovnu školu pa dokupio srednju i fakultet u NP Tara a ne zna da priča… pa Okorak ne znam piše sastavljeno…

 2. milovan каже

  šta ti vredi tunel,ako nemaš puta,prvo autoput

 3. novak каже

  Ovo mi sve miriše na predizbornu kampanju i ništa više. Na žalost…
  Pa marta meseca prošle god su isti akteri pomenutog skupa gotovo 100% tvrdili da će projekat Xf gotov do novembra koji je evo već 3 meseca iza nas.
  Ako ima iskrene namere, rešenosti i ozbiljnosti hajdemo gospodo akteri prihvatite se i obavežite konkretnim, preciznim rokovima! Za sve sto navodite da bi trebalo uraditi i sprovesti pre samog početka izvođenja radova.
  Umesto sto se krijete iza izlizanih termina „trebalo bi, u planu je“ i sl.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена