Трубачка журка отворила 23. Дринску регату

0 650

Наступом већег броја трубачких оркестара на бини у Спортском центру „Браћа Милутиновић“ синоћ је у Бајиној Башти  званично отворена 23. Дринска регата. После дефилеа кроз главну улицу најбољи оркестри из овог дела Србије забављали су публику на стадиону у Лугу.

IMG_0484

Манифестацију је званично отворио председник општине Бајина Башта, Радомир Филиповић, поручивши да је Дринска регата прерасла у једну од најзначајнијих манифестацијa не само у Србији већ и у региону. Он је свима пожелео дробродошлицу у Бајину Башту и да уживају у богатом програму манифестације која ће трајати до недеље.

Имајући у виду да је ове године дошло до смене генерација и да је велики број оркестара прерастао млађе категорије сви пријављени трубачки оркестри су се квалификовали за Сабор трубача у Гучи тако да је синоћни наступ имао ревијални карактер. Поред млађих трубача публици су се представили и сад већ искусни бајинобаштански оркестри Петра Милићевића и Стефана Марковића. На крају концерта сви орекестри су заједно одсвирали пар нумера а најодважнији од њих су и запевали по неколико песама.

Програм 23. Дринске регате се данас наставља такмичењем у припремању рибље чорбе поред најкраће реке у Европи – речице Врело у Перућцу а у вечерњим часовима је велики концерт Саше Матића у Спортском центру „Браћа Милутиновић“. Током свих дана манифестације у углавној улици у Бајиној Башти траје сајам меда, ракија, сувенира и домаће радиности.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена