Расписан конкурс за дигитализацију културног наслеђа

0 399
Министарство културе и информисања Владе Републике Србије расписало је конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва у Републици Србији у 2018. години.
Министарство културе и информисања
Право учешћа на конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, правна лица која послују у области информационо-комуникационих технологија, физичка лица, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република, који се финансирају сходно члану 74. Закона о култури.

Пријаве се подносе на конкурсном формулару и достављају у штампаној и електронској форми Министарству до 2. фебруара 2018, док ће решење о избору пројеката и висини додељених средстава бити донето најкасније до 3. априла.  Резултати конкурса биће објављени и на званичној интернет страници Министарства.

Пријаве се достављају у четири примерка поштом на адресу: Министарство културе и информисања, Влајковићева 3, 11000 Београд са назнаком: Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва у Републици Србији у 2018. години и обавезно електронским путем на имејл адресу digitalizacija@kultura.gov.rs. Формулар за пријаву, као и детаље конкурса можете погледати овде.

Министарство културе и информисања je недавно такође расписало и конкурс Градови у фокусу 2018 којим се пружа прилика локалним самоуправама да у значајној мери унапреде рад институција културе и тако утичу на побољшање квалитета живота у локалним заједницама. Конкурс је отворен до 26. јануара 2018. године а детаље конкурса можете погледати овде. Основна намера овог конкурса је да подстакне развој локалних самоуправа и допринесе децентрализацији културног живота и раваномерној доступност културних садржаја свим грађанима Србије.
Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена