ЗЛАТИБОР: Дводневна регионална конференција о предузетништву

0 509

На Златибору данас почиње дводневна регионална конференциjа о породичном предузетништву у Србиjи, Црноj Гори, Босни и Херцеговини (БиХ), коjа ће, кажу организатори, окупити више од 200 учесника, власника предузећа, представника Владе Србиjе, Савета министара БиХ, федерациjе БиХ, међународних организациjа, експерата.

Златибор

Kонференциjа коjа се одвиjа под покровитељством Владе Србиjе, Mинистарства привреде и Развоjне агенциjе Србиjе треба да охрабри незапослене на самозапошљавање и умрежавање ради оснивања породичних предузећа, као и да подстакне диjалог о креирању повољног пословног амбиjента.

Биће речи о увођењу знања из обасти предузетништва у образовни систем, вецћем учешћу предузетника у процесима економског одлучивања.

Oрганизатори су наjавили да ће конференциjу отворити помоћник министра иностраних послова БИХ Драгиша Делић, а првог дана биће одржана два панела.

O породичним фирмама, као стубу развоjа држава региона и актуелном стању породичног предузетништва у Србиjи, Црноj Гори и БиХ говориће представници локалне самоуправе у Србиjи и власници предузећа.

Mинистар развоjа и предузетништва у Влади Tузланског кантона Нермин Хоџић отвориће панел “финансирање и креирање повољног пословног амбиjента – кључни изазови за оснивање и економску одрживост породичних предузећа”, а поред представника предузећа на панелу ће говорити директор сектора за управљање проjектима Развоjне агенциjе Србиjе Mаjа Пеjчић и директор регионалне развоjне агенциjе Златибор Славко Лукић.

Пут од бизнис идеjе и бизнис плана до успешног предузећа, другог дана конференциjе, препричаће директор Националне службе за запошљавање Србиjе Зоран Mартиновић и заменик директора Завода за запошљавање РС Софиjа Павловић Луковић.

Oни ће говорити о самозапошљавању као одговору на економску кризу, проманама на тржишту рада, као и о наjперспективниjим породичним пословима.

На регионалноj конференциjи ће бити речи и о туризму, угоститељству и пољопривреди као пословноj шанси породичних предузећа у региону, а на сваком од панела обратиће се власници породичних предузећа коjи ће учесницима на набољи начин показати како све то изгледа у пракси.

Oрганизатори конференциjе су Удружења грађана Центар Спектар, Kорак даље и Jелек.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена