Завршен турнир „Мики Тома“ у Бајиној Башти:ПОБЕДНИК ЕКИПА БАШТА У БАШТИ

0 767

После шест дана завршен је турнир у малом фудбалу „Мики Тома“ на коме је учествовало 15 екипа из Ужица, Ваљева, Љубовије и Бајине Баште. У истој вечери одигране су полуфиналне утакмице као и финале. Победник турнира је екипа Башта у Башти којој је припала новчана награда од 180 хиљада динара. У финалу је савладала екипу Ваљева са 5:0. Башта у Башти најпре је у полуфиналу победила Крле трејд из Љубовије са 3:1, док су Ваљевци надиграли Чичино буренце са 4:2. Екипи Ваљева припала је награда од 90 хиљада динара. Треће место заузело је Чичино буренце савладавши Креле трејд са 5:0 и тако освојило 30 хиљада динара. Финална утакмица била је у знаку Баште у Башти. Њени играчи поигравали су се са Ваљвцима дајући им при том пет голова. По два пута стрелци су били Стопања и Ђорђевић, а једном Красић.

Две најбоље екипе турнира Фото: Дрина Инфо
Две најбоље екипе турнира Фото: Дрина Инфо

– Било је пуно квалитетних екипа. Мислим да смо заслужили прво место. Изненађени смо одличном посетом. Свако вече окупљало се око хиљаду гледалаца, а у финалу било их је и више – каже предводник победничког састава Милун Божић.

Осим њега, у екипи с били Марко Павловић, Марко Ћорчић, Владан Весић, Стефан Станојевић, Урош Красић, Симеун Копања, Велибор Калановић, Бранислав Милосављевић, Дејан Ђорђевић, Милета Глигић и Ђорђе Тошић.

Чичино буренце - треће место, капитен Дејан Тимотијевић након уручења награда Фото: Дрина Инфо
Чичино буренце – треће место, капитен Дејан Тимотијевић након уручења награда Фото: Дрина Инфо

Епитет најбољег стрелца понео је Денис Илић из екипе Мики Тома, најбољи играч Симеун Копања и голман Марко Павловић су из екипе Башта у Башти. Пехаре и признања најбољим екипама и појединцима уручио је председник Организационог одбора Мирослав Томић. Он је поделио и захавалнице бројним спонзорима који су помогли одржавање турнира.

– Мислим да смо успешно организовали турнир. Идеја ми је била да се отргне од заборава име Миодрага Томића који је за живота волео спорт и пуно улагао у њега. Идуће године играћемо турнир у част неког другог Бајинобаштанина који је био препознатљив у спортским оквирима. Хвала свима нарочито судијама Милошу Витићу и Младену Глигоријевићу из Ужица који су беспрекорно одсудили све утакмице. Морам да истакнем и ревијални наступ најмлађих играча Слоге који су одиграли међусобно утакмицу у паузи између полуфинала и финала – рекао је за портал Дрина Инфо Мирослав Томић.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена