Девет каратиста из Бајине Баште на Школском првенству Србије

0 331

У Панчеву је 7. марта одржано друго Школско првенство Србије у каратеу, на коме је учествовало око 500 ученика из 286 основних и средњих школа. Такмичење су организовали Савез за школски спорт Србије и Карате федерација Србије. У квалификацијама за Школско првенство Србије у каратеу учествовало је око 10 хиљада ученика основних и средњих школа. Међу 500 најбољих који су изборили пласман на завршно такмичење у Панчеву било је и девет каратиста КК „Омладинац“ из Бајине Баште.

Untitled

Бајина Башта је од девет представника имала троје из Гимназије „Јосиф Панчић“ и то су били Мочевић Дајана, Његић Јован и Радовановић Ђорђе. Са њима је на такмичењу била и професорка Миља Петровић. За Основну школу „Рајак Павићевић“ такмичили су се Ивановић Анђела и Вилотијевић Јулијана док су испред ОШ „Свети Сава“ у пратњи наставника Милоша Росића били Ковачевић Марија, Петковић Кристина, Петровић Александра и Нешковић Никола.

Све своје пулене на овом великом такмичењу подржавао је и стручно водио Миленко Ордагић, тренер КК „Омладинац“ који каже да је веома задовољан приказаним од стране каратиста из Бајине Баште а наглашава да је огроман помак сама чињеница да је карате уврштен у школски спорт.

Најбоље резултате од Бајинобаштана остварили су Ђорђе Радовановић који је био други и Јован Његић који је освојио бронзу. Ордагић је нагласио да све похвале заслужује и Ивановић Анђела која је прошла чак пет кола такмичења и у огромној конкуренцији остала на домак медаље заузевши четврто место.

Отварању 2. школског Првенства Србије присуствовао је и председник Карате Федерације Србије Славољуб Пипер који је изјавио да се се можда баш на овом школском првенству такмиче будући учесници Олимпијских игара, с обзиром да је прошле године карате уврштен у „породицу“ олимпијских спортова.

– Вишедеценијски сан, не само наших већ и светских каратиста, се остварио, да будемо на програму Олимпијских игара. Мислим да Србија има велики потенцијал, не само за сениорске Олимпијске игре, већ и за Олимпијске игре младих, јер је карате ушао и у тај програм, за узраст од 14 до 18 година – казао је Пипер.

Генерални секретар Савеза за школски спорт Србије, Урош Савић рекао је да је ово најмасовније од свих школских такмичења и да ће се трудити да наставе са добром организацијом и да и убудуће одзив деце буде што већи.

Дрина Инфо

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена