Грујичић: Поштоваћу све грађане, уважавам сваку жртву

0 399

Заједнички кандидат српских странака за начелника Сребренице Младен Грујичић каже да ће током свог мандата радити на успостављању власти која ће поштовати све грађане општине Сребреница, без дискриминације.

Младен Грујичић насловна

Грујичић је, према последњим прелиминарним резултатима локалних избора у БиХ, освојио 67,96 одсто гласова, док је досадашњи начелник општине Ћамил Дураковић (СДА) добио 31,76 одсто гласова.

Сребреница је општина у Републици Српској, у којој се 1995. године догодио ратни злочин над бошњачким становништвом, о чему сведочи Меморијални центар.

Грујичић за Танјуг каже да поштује све жртве, да нема ништа спорно у обележавању датума страдања ни бошњачког ни српског народа, да те да ће општина и даље имати свој удео у организацији обележавања 11. јула.

Упитан како коментарише оне који сматрају да није добро да Србин буде на челу општине у којој је Меморијални центар страдалим Бошњацима, Грујичић каже да ти људи не желе добро ни Сребреници, ни свом народу, а поготово не народу којем не припадају.

„То је само убирање политичких поена, они се Сребреничана сете само кад треба да их заваде, изманипулишу и остваре своје циљеве”, каже Грујичић и додаје да он поштује све страдале и да саосећа са свима који су изгубили некога.

Не види ништа спорно у томе да свако обележава датум страдања свог народа, те да ода почаст својим жртвама на достојанствен начин.

„Уважавам сваку жртву и то ћу наставити да радим”, рекао је Грујичић, преноси ТАнјуг.

Упитан како ће изгледати 11. јул у Сребреници наредне године, ако он буде начелник, Грујичић одговара да ће све бити исто, осим ако Бошњаци нешто не промене.

Општина Сребреница ће, каже, помагати колико је то могуће у организацији 11. јула, као и у обележавању страдања српског народа.

„Ту неће бити проблема. Бошњаци ће имати своје представнике, који ће да се баве тим питањима, Срби своје… Живот иде нормалним токовима, само у бољем правцу него до сад”, закључује Грујичић.

Грујичић је рекао да се још чека да стигну гласови дати у одсуству и поштом, али да је сигуран у победу, јер је математика јасна.

„Математика је таква да једино ако два плус два није четири, онда може да се деси нешто непредвиђено и да победа буде упитна”, рекао је Грујичић.

Он наводи да ће као начелник радити пре свега на равномерном економском опоравку Сребренице, те побољшању пољопривредне производње, као и да ће све што је било најављено у кампањи бити и реализовано.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена