БАЈИНА БАШТА: Почело пријављивање за Камп младих чувара природе

0 445

Национални парк Тара традиционално и ове године организује летњи Камп младих чувара природе. Овај Камп представља јединствен образовни програм на овим просторима намењен младима од 7 до 15 година. Боравком у Kампу деца ће провести 7 незаборавних  дана  истражујући и чувајући природно и културно богатство националног парка.

kamp1

Mлади ренџери кроз низ едукативних и рекреативних активности и игара на сасвим нови начин истражују природу. Деца у кампу ће бити под непрекидном пажњом стручних сарадника НП Тара и имати медицински надзор. Од деце се очекује да поштују програм рада и лица која ће се све време бринути о њима.

„Подсећања ради, истичемо да је „Камп младих чувара природе“ пројекат Европске асоцијације националних паркова и заштићене природе (EuroPARC Federation) и од 2006. године НП Тара је промотер овог пројекта у Србији. Камп пружа деци прилику да осете живот Националног парка и људи који живе и раде у њему, да науче и доживе нове занимљиве ствари и да стекну нова пријатељства. У времену изражене дигитализације за већину ће ово бити прво право истраживање природе “ каже за Дрина Инфо Ранко Милановић, руководилац Службе туризма и едукације у НП Тара.

„Кроз овај јединствени едукативни камп у Националном парку Тара у претходних 10 година, прошло је преко 550 деце, узраста 7-15 година, из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Словеније, Мађарске и Уједињених Арапских Емирата.“ са поносом истиче Милановић

kamp2

Да би сте се децу пријавили за камп неопходно је да попуните пријаву за дете са основним подацима и својим потписом да изразите слагање са условима кампа. Више информација о самом кампу и начину пријављивања можете погледати овде.

Дрина Инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена