АСК РИД и ове године на 17. Prealpi Master релију

0 569

Екипа АСК Рид Спорта из Перућца код Бајине Баште и другу годину заредом путује за Италију, тачније град Тревизо, где се одржава 17. “Prealpi Master Show Rally“’ 12. и 13. децембра. Прошле године су забележели изузетан успех када су освојили прво место у Југу купу, а ове године план је нешто другачији. Горан Рабасовић ће се први пут опробати на релију, а сувозач Александар Петричевић се на десно седиште враћа после пар година паузе. Аутомобил је Застава Југо 1.3 Групе А, припремљен у радионици клуба, за чију припрему и одржавање је задужен председник клуба Милорад Петричевић. Сам аутомобил ове године није учестовао на такмичењима, али обзиром да се овај рели вози већим делом на макадаму, комплетно је спреман и дорађен, а посебан акценат је бачен на мењач и поставке трапа.
9075284
Што се релија тиче ове године се возе четири брзинска испита дужине 11,42 км, а новина је да ће нешто мање од 40 процената бити на асфалту, укупне дужине 45,68 км, док укупна дужина релија износи 159,20 км, а концепт такмичења је “ронде“, кратки рели. Субота је резервисана за технички преглед, верфикацију, шејкдаун и церемонијални старт, а такмичарски дан је у недељу 13. децембра. Обзиром да су аутомобили за макадам, то ће бити додатни изазов за све такмичаре, пре свега сачувати гуме и одржати концентрацију на променљивој подлози. Ту су и незаоблизани скокови, као и пролаз кроз шљункару. Додатни изазов “малим“ аутомобилима представљаће велики број аутомобила са погоном на све точкове, који ће оштетити подлогу. Максималан број учесника ограничен је на 150, а број пријава је већ прешао 190. Листа пријава још увек није доступна, али за сада се зна да ће учестовати Јари Мати Латвала у Аудију Кватро Групе Б, као и легенда Паоло Дијана.

4055091_orig

Екипа пут Италије креће у четвртак, а нешто више о самом учестовању рекао нам је Милорад Мишо Петричевић: “Ове године као клуб нисмо узели учешће у домаћем Шампионату у релију, па су можда неки помислили да смо изашли из рели спорта. Ипак, одлучили смо се да и ове године путујемо за Италију. Прошле године смо стекли велико искуство и нове пријатеље, па је то разлог више да се поново упутимо пут Тревиза до кога има близу 900 км. Горан и Саша су спреми, ауто је спреман, а обзиром да им је ово први рели сам такмичарски део ће бити у другом плану. Рели је тежак, доста тежи и захтевнији него прошле године и задатак је да будемо на циљу. Морам да поменем наше пријатеље коју су нам омогућили да се и ове године појавимо на тако великом такмичењу, пре свих Давора Матошевића и председника клуба огранизатора Габријела, затим Бобија Станковића који ће бити и техничка подршка мени у боксу. Наравно, захваљујемо се и свим нашим спонзорима и пријатељима који су уз нас.“
Сва дешавања из Италије моћи ћете да пратите на нашем порталу, а rallymagazin.rs је медијски покровитељ експедиције.

Извор: RallyMagazinTeam

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена