Vozila za mikromobilnost

Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula projekat pod nazivom „Vozila za mikromobilnost“.

0 125

Vozila za mikromobilost nude potencijal za brzo, čisto i jeftino putovanje, što može da smanji opterećenje ulične mreže i sistema javnog linijskog prevoza, kao i da omogući fizičko distanciranje korisnika, što svakako predstavlja veliku prednost u trenutku kada se suočavamo sa jednim od najvećih globalnih izazova – pandemijom virusa COVID19.

Foto: Ilustracija

U bliskoj budućnosti očekuje se intenzivni razvoj i sve veća primena različitih vrsta vozila kao što su: električni bicikli, električni skuteri, segway, električni trotineti i sl. Ova vozila su jednostavna za upotrebu, ekološki prihvatljiva, u određenim situacijama brža od tradicionalnog javnog prevoza i omogućavaju korisnicima brz i jeftin prevoz, kao i potpunu autonomiju kretanja. Svedoci smo da su sve više u svakodnevnoj upotrebi ova vozila.

U okviru projekta, osmišljena je Anketa koja je namenjena krajnjim korisnicima ovih „Vozila za mikromobilnost“. Ideja je da se kroz anketiranje što šire populacije saznaju stavovi korisnika o korišćenju vozila za mikromobilnost. Anketa je anonimna i za njeno popunjavanje potrebno je izdvojiti 4-5 minuta.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezdxnfIhSLwtrI2bWA4e4OE_4AtCe8MsAMZZb8coYvf2n0LQ/viewform

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena