Vučić: Most će pokazati da možemo da spajamo ljude i obale

0 351

Srpski premijer Aleksandar Vučić je prilikom otpočinjanja radova na gradnji mosta Ljubovija-Bratunac rekao da je taj projekat obećavala svaka vlast u proteklih 15 godina, zbog čega je, kako je naveo, posebno ponosan što je danas u Ljuboviji.

CRwBovyUEAAaP7O

Most će biti dug 227 metara, imaće i stazu za bicikliste i pešake, a robni promet moći će preko njega da se odvija nesmetano, naveo je Aleksandar Vučić, dodajući da prevoznici više neće morati da idu 60 kilometara na sever, prenosi Tanjug. Most će biti od pomoći privredi i Srbije i RS, naveo je premijer, a, dodao je, „pokazaće da možemo da spajamo ljude i obale“.

Kako je objasnio, Vlada Srbije već je platila 50 miliona dinara za projektnu dokumentaciju, dok je ukupna vrednost projekta sa srpske strane 660 miliona dinara, a ukupna investicija 13 miliona evra.

Rok za izgradnju je 23 meseca, dodao je, ali i izrazio uverenje da će se to dogoditi tačno za godinu dana. „Biće muka, ali za ovakve građevinare nema ni brzaka, ni muka, ni problema i potpuno sam siguran da ćemo u ovo vreme naredne godine biti ovde i moći da pređemo most“, poručio je Vučić.

Uveren je takođe da će oni koji dolaze posle nas umeti to da cene, a oni danas prisutni na otvaranju radova da će moći da kažu da je ova vlast nešto uradila. „Ajde da ne kukamo više i da vidimo dobre rezultate. Uveren sam da ćete osetiti te dobre rezultate u najskorijem roku“, poručio je premijer.

Najavio je da će Vlada Srbije nastojati dalje da spaja Užice sa Višegradom, da otvara komunikacije sa Bosnom i Hercegovinom. „To radimo da spajamo ljude i omogućimo da žive bolje, zaposlimo što veći broj ljudi. Ponosan sam što imamo ljude koji veruju u Srbiju“, poručio je premijer.

Posebno je zahvalio RS na podršci Srbiji, ali i građanima što pokazju da smo jedinstveni i složni, i što tako, kako je rekao, možemo da čuvamo, štitimo i branimo našu zemlju. „Naši rezultati biće sve bolji i veći, a naša ekonomija sve jača i uspešnija“, zaključio je Vučić.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena