VEČERAS OTVARANJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA “NAJLEPŠA ZEMLJA” U BAJINOJ BAŠTI

0 30

Večeras u 19 časova, u galeriji Ustanove „Kultura“ biće otvorena izložba fotografija finalista i pobednika III Sveruskog foto-konkursa “Najlepša zemlja”.

Ovom izložbom koju je organizovalo Rusko geografsko društvo Ustanova „Kultura“ završava ovogodišnju izlagačku sezonu, a u Bajinu Baštu je sigla zahvaljujući Centru Ruskog geografskog društva koji radi u Beogradu pune tri godine.

1

Cilj foto-konkursa je očuvanje izvorne prirode Rusije i vaspitanje brižljivog odnosa prema životnoj sredini kroz umetnost fotografije. Njegov organizator je Rusko geografsko društvo, jedno od najstarijih na svetu, osnovano ukazom cara Nikolaja I 1845. Glavni cilj Društva je da se prepoznaju, prikupe, opreme i pošalju na teren širom Rusije, Azije i sveta najbolji istraživači za raznovrsne studije. Danas, u Rusiji i inostranstvu Rusko geografsko društvo ima više od 20.000 aktivnih članova. Njegova glavna aktivnost su ekspedicije i istraživanja, obrazovanje, očuvanje tradicije i kulture, objavljivanje knjiga i rad sa mladima. Godišnji foto-konkurs „Najlepša Rusija“ koji se od 2016. održava svake godine, okuplja autore svih starosnih grupa, koji mogu biti iz bilo koje zemlje, a jedini uslov je da fotografije budu napravljene na teritoriji Rusije.

??????????

Fotografije koje će posetioci izložbe imati prilike da vide izabrane su na foto – konkursu na kom je učestvovalo 11.000 fotografa sa preko 52.000 fotografija.

Ovaj sadržaj je sufinansiran iz budžeta opštine Bajina Bašta kroz projekat proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Bajina Bašta u 2019. godini. 

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena