UŽICE: Formiran tim za pomoć najstarijim sugrađanima

0 894

Na Štabu za vanredne situacije osnovan je tim za pomoć najstarijim sugrađanima kao i kol centar u Crvenom krstu, koji će raditi od 08 do 20 časova svakog dana, gde će najstariji sugrađani, oni preko 65 godina starosti, moći da se obrate ako im je potrebna pomoć pri kupovini lekova ili namirnica, odnosno ako nemaju mogućnosti da to urade za njih njihovi najbliži, komšije i prijatelji. Brojevi telefona za više informacija su 513 561 i 523 226.

Grb Uzica

Dragomir Ćitić, sekretar Crvenog krsta u Užicu ističe da je kol centar od jutros počeo da radi.

„Nama se javljaju sugrađani sa raznim zahtevima, mi tu pravimo selekciju i sve ono što je za nas odmah preduzimamo korake oko toga, što nije za nas mi ljude upućujemo i dajemo im brojeve telefona gde mogu dobiti informacije. Potrebno je da sugrađani naprave spisak namirnica koje su im potrebne za sledeća tri dana i onda na osnovu tog spiska mi ćemo namirnice kupiti i odneti na lice mesta. Takođe, naglasio bih da mi nećemo pomagati populaciju stariju od 65 godina koji imaju svoju decu jer je ta populacija velika i ne bi mogli to da izdržimo“, navodi Ćitić.

„Oni se preko centra mogu obratiti za pružanje neophodne pomoći u vidu dostavljanja najpotrebnijih životnih namirnica i lekova koji će im preko volontera biti dostavljeni u toku dana. Takođe, tu mogu dobiti sve neophodne informacije. Starijim osobama na selu pomoć će pružati poverenici za mesne zajednice. Ovo važi za starije preko 65 godina koji u svom okruženju nemaju srodnike i prijatelje koji mogu da im pomognu. Apelujemo na sve ljude koji su mlađi da pokažu solidarnost koju smo dugo godina imali u vanrednim situacijama, da pomognu našim najstarijim sugrađanima. Trenutno imamo obučenih oko 50 volontera, a ako to ne bude dovoljno, postoje sugrađani koji su se javili i žele da pomognu u ovoj našoj akciji. Mislim da ćemo izaći u susret svim našim sugrađanima. Mi u Srbiji smo pokazali da smo stvarno human i odgovoran narod i mislim da ćemo to biti i ovog puta, mi smo human narod koji će sve ovo prevazići“, rekao je Ćitić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena