УЖИЦЕ: Формиран тим за помоћ најстаријим суграђанима

0 742

На Штабу за ванредне ситуације основан је тим за помоћ најстаријим суграђанима као и кол центар у Црвеном крсту, који ће радити од 08 до 20 часова сваког дана, где ће најстарији суграђани, они преко 65 година старости, моћи да се обрате ако им је потребна помоћ при куповини лекова или намирница, односно ако немају могућности да то ураде за њих њихови најближи, комшије и пријатељи. Бројеви телефона за више информација су 513 561 и 523 226.

Grb Uzica

Драгомир Ћитић, секретар Црвеног крста у Ужицу истиче да је кол центар од јутрос почео да ради.

„Нама се јављају суграђани са разним захтевима, ми ту правимо селекцију и све оно што је за нас одмах предузимамо кораке око тога, што није за нас ми људе упућујемо и дајемо им бројеве телефона где могу добити информације. Потребно је да суграђани направе списак намирница које су им потребне за следећа три дана и онда на основу тог списка ми ћемо намирнице купити и однети на лице места. Такође, нагласио бих да ми нећемо помагати популацију старију од 65 година који имају своју децу јер је та популација велика и не би могли то да издржимо“, наводи Ћитић.

„Они се преко центра могу обратити за пружање неопходне помоћи у виду достављања најпотребнијих животних намирница и лекова који ће им преко волонтера бити достављени у току дана. Такође, ту могу добити све неопходне информације. Старијим особама на селу помоћ ће пружати повереници за месне заједнице. Ово важи за старије преко 65 година који у свом окружењу немају сроднике и пријатеље који могу да им помогну. Апелујемо на све људе који су млађи да покажу солидарност коју смо дуго година имали у ванредним ситуацијама, да помогну нашим најстаријим суграђанима. Тренутно имамо обучених око 50 волонтера, а ако то не буде довољно, постоје суграђани који су се јавили и желе да помогну у овој нашој акцији. Мислим да ћемо изаћи у сусрет свим нашим суграђанима. Ми у Србији смо показали да смо стварно хуман и одговоран народ и мислим да ћемо то бити и овог пута, ми смо хуман народ који ће све ово превазићи“, рекао је Ћитић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена