Uručene prve pozivnice za „Čarobni prsten 2018“

0 599

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, kao vodeću turističku manifestaciju u ovom delu Evrope, iskoristila je i Turistička agencija Taraturs iz Bajine Bašte da predstavi javnosti jednu od najvećih promotivnih akcija koje su ikada organizovane u regionu Podrinja i zapadne Srbije. Uručivanjem prve pozivnice direktorci Turističke organizacije Srbije Mariji Labović od strane vlasnika i direktora agencije Gorana Glišića počelo je predstavljanje promotivnog programa „Čarobni prsten 2018“.

Goran Glišić i direktorka TOS-a Marija Labović Foto: Drina Info
Goran Glišić i direktorka TOS-a Marija Labović Foto: Drina Info

Po rečima Gorana Glišića u programu promocije koji će se odvijati od 13. do 15. aprila u Bajinoj Bašti će učestvovati preko 150 turističkih agencija, preko 30 medija iz zemlje i regiona i oko 20 zvaničnika iz brojnih institucija. Osnovna ideja je pre svega promocija Tare i Drine a u fokusu je program „Čarobni turistički prsten“. Preko deset godina se priča o tome a ovo će biti prvi put da se taj program stvarno i realizuje i on će biti promotivnog karaktera za novinare i predstavnike turističkih agencija.

baner-taratours

Suorganizatori su Cepter Hoteli – Cepter hotel Drina u Bajinoj Bašti i BB Klekovača koji će kroz ovaj program promovisati i svoje kapacitete a zajednička priča je sigurno dobra kako za celu opštinu Bajina Bašta tako i za regiju zapadna Srbija. Ići ćemo u obilazak manastira Rače, rečice Vrelo, vidikovaca u Nacionalnom parku Tara i ostalih najatraktivnijih lokaliteta. Cilj je da učesnici programa vide turistički potencijal ovog kraja jer od 150 agencija koje će uzeti učešće u ovoj promociji nekih 50 radi sa nama a ostalih 100 nije upoznato ali ima želju da počne da sarađujemo. Ovo je način da oni lično vide sve lepote ove destinacije i da to bude početak saradnje. – objašnjava Goran Glišić za Drina Info.

Turistička organizacija Srbije podržala je organizovanje ovog promotivnog programa i oni su zaduženi pre svega za organizovanje dolaska što većeg broja medija. Iz agencije „Taraturs“ kažu da imaju najavu da će takođe i lokalna sampouprava kao i turistička organizacija Bajine Bašte pomoći organizaciju programa. Oni naglašavaju da će to verovatno biti najmasovniji skup ovog tipa koji je ikada organizovan u zapadnoj Srbiji.

Promotivni program počinje 13. aprila dolaskom u Cepter hotel Drina a u večernjim časovima je predviđena poseta destileriji BB Klekovača, obilazak pogona i upoznavanje sa kompletnim procesom proizvodnje. Pored degustacija najpoznatijih rakija iz Bajine Bašte u galeriji BB Klekovače će biti pripremljena tematska večera sa brojnim specijalitetima a uz muzički program biće ekskluzivna prva degustacija premijum rakije „Baština 1858“.

BB Klekovača Foto: Drina Info
BB Klekovača Foto: Drina Info

Drugog dana posle doručka gosti se dele u dve grupe i iz Bajine Bašte kreću u „čarobni turistički prsten“ ali različitim smerovima. Prva grupa sa jezera Perućac brodom Grizli 2 kroz prelepi kanjon reke Drine plovi ka Višegradu. Po dolasku u grad čuvene ćuprije predviđen je obilazak Andrićgrada i poseta neimarskom remek delu iz XVI veka koje prelepim lukovima spaja dve obale Drine. Sa železničke stanice gradića u Podrinju kreće se vozom ka Mokroj Gori gde je organizovan obilazak Drvengrada. Iz filmskog grada Emira Kusturice preko Tare se autobusima vraća u Bajinu Baštu gde je u hotelu Drina obezbeđena večera uz muzički program. Druga grupa iz Bajine Bašte ima isti program ali on počinje odlaskom u Mokru Goru i obilaskom Drvengrada pa se posle voza, Višegrada i plovidbe brodom završava u Perućcu odakle se autobusima učesnici vraćaju u Bajinu Baštu.

Vožnja brodom Grizli 2 Foto: Drina Info
Vožnja brodom Grizli 2 Foto: Drina Info

Za treći dan programa predviđena je poseta muzeju Nacionalnog parka Tara, obilazak srednjevekovnog manastira Rača, odlazak na najlepši srpski vidikovac – Banjsku stenu pa ručak u idiličnom ambijentu restorana „Vrelo“ na ušću istoimene rečice u Drinu. Program se završava povratkom u Cepter hotel Drina u Bajinoj Bašti.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena