ODRŽANI 8. SRETENJSKI SUSRETI: Prvo mesto pripalo Kostojevićima

0 30

Interesovanje za ovogdišnje Sretenjske susrete u Rogačici bio je nešto slabije u odnosu na prethodne godine. Publika je videla učsnike iz sedam mesnih zajednica. Osim Kostojevića i Jaklja, svi ostali imali su vrlo skromne pograme.
Manifestacija je počela nastupom van konkurencije rogačičke pevačke grupe Složna braća i KUD-a Jelek iz Bajine Bašte. Posle toga počeo je takmičarski deo koga je započela Mesna zajednica Kostojevići. Posle nje nastupo je Zlodol, Okletac, Jakalj, Solotuša, Lještansko i Pilica. Po opštinim ocenama, žiri iz Ljubovije i ovaj put je dobro obavio posao. On je u generalnom plasmanu prvo mesto dodelio Kostojevićima, drugo Jaklju, treće Pilici.

Na slici: NAstup MZ Kostojevići, Foto: Drina info
Na slici: Nastup MZ Kostojevići, Foto: Drina info

Narodni običaj prikazao je samo Zlodol za koga je nastupao Dragan Popović Kuruzlija. On je opisao Badnje veče i sečenje badnjaka. Trubački orkestar imali su samo Kostojevići, isto tako i onaj iz kategorije drugih orkestara. Kostojevići i Okletac doveli su folklorne grupe. Zdravice su najbolje kazivali predstavnici Kostojevića, Lještanskog i Solotuše. Među muškim pevačkim grupama najbolje su iz Zlodola, Jaklja i Pilice. Tri najbolje ženske pevačke grupe su iz Kostojevića, Jaklja i Solotuše, a tri najbolje mešovite pevačke grupe su iz Kostojevića, Solotuše i Jaklja. U solo pevanju prednjačli su Kostojevići, Zlodol i Jakalj. Žensko pevanje iz vika prikazali su Kostojevići i Jakalj, a duet iz vika Kostojevići, Pilica i Jakalj. Najbolje ocene u sviranju na pojedinačnim instrumentima dobila je Pilica i Kostojevići. Žiri je za izvornost nagradio Solotušu i Kostojeviće.
Sretenjske susrete organizovala je Mesna zajednica Rogačica uz pomoć Ustanove Kultura i rogačičke pevačke grupe Složna braća.

Drina info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena