U nedelju 9. Sabor lovaca na Tari

0 650

Tradicionalni, deveti po redu, Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u nedelju, 17. septembra u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama.

Organizatori manifestacije su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lovačka udruženja „Soko“ iz Bajine Bašte i „Užice“ iz Užica, Lovački savez Srbije, Lovački savez zapadne Srbije, Nacionalni park Tara i JKP „12. septembar“ iz Bajine Bašte.

Foto: Promo

Tradicionalno i ove godine održaće se lov na divlju svinju i takmičenje u lovnom streljaštvu u disciplinama leteće mete i fiksna meta. Istoga dana zakazan je za posetioce najzanimljiviji deo Sabora, a to je takmičenje u pripremi lovačkog gulaša. Najavljeno je učešće brojnih ekipa iz Srbije i regiona kao i velikog broja lovačkih udruženja čiji članovi će se takmičiti na Saboru. Takmičenja u streljaštvu kao i u kuvanju lovačkog gulaša počinju od 10 časova.

Sa prošlogodišnjeg Sabora Foto: Drina Info

Za najbolje učesnike Sabora predviđene su brojne nagrade među kojima su i odstrel divokoze, odstrel jelena, odstrel srndaća, vikend za dve osobe na Tari i Zlatiboru kao i brojne robne nagrade.

Prijava ekipa za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je u Turističkom info centru u Bajinoj Bašti ili na telefon 031/866-903. Kotizacija za učešće u takmičenju u pripremanju lovačkog gulaša je 2000 dinara po ekipi, a svaka prijavljena ekipa dobija od organizatora po dva kilograma mesa i drva za pripremanje gulaša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena