Spartan Race – izazov bez granica

0 22

Spartanska trka. Zapadna Mađarska. Avantura bez premca. Trka koja iz vas izvlači svu snagu, energiju i glad za takmičenjem i „zahteva“ da, iz metra u metar, gurate sebe preko prepreka za koje niste mogli  ni zamisliti da ih prelazite! Izazov koji vas tera da se zapitate postoje li uopšte granice koje naše telo i volja ne mogu da pređu!

 viber image 2019-03-30 19

Tribalion trkački tim iz Bajine Bašte je prethodnog vikenda, od 29.do 31.marta, bio učesnik ove sjajne, atraktivne trke u Mađarskoj, u mestu Nagikaniza. Boris Tomić, Milisav Mijatović, Miloje Milosavljević i Nikola Živanović, predstavljali sa naš grad na najtežoj trci sa preprekama, u kojoj je učestvovalo oko 7.000 takmičara iz svih delova Evrope. Pred „tribalioncima“ su bile dve trke: Spartan super – od 15 kilometara, sa 35 izazovnih prepreka, u subotu i Spartan sprint – od 7 kilometara sa 20 teških prepreka. Rezultati naših takmičara su odlični. Boris Tomić je sjajnim trkama oba dana zauzeo 20.mesto na trci od 15 kilometara, a još bolje 8.mesto na sprint trci. I ostali naši takmičari su se dobro pokazali, zauzevši mesta u vrhu tabele. I timski uspeh Tribalion tima je odličan. Od 243 prijavljena tima naši tribalionci su zauzeli visoko 9.mesto. Čast najmlađih tribalionaca branila je sjajno Anđela Živanović, na trci dece od 10 godina. Na stazi od 1,5 kilometara i sa 15 ozbiljnih prepreka, ona je prvi put učestvovala na jednoj Spartanskoj trci.

 „Trke su ove godine bile dosta teže nego prethodne. Naporniji teren, iazovnije prepreke i jača konkurencija, dale su posebnu draž našem učešću!“ – ističe Nikola Živanović. „Prvog dana smo svi bili odmorni i generalno smo uživali u trci. Drugog dana, iako je dužina staze bila upola manja, „teške noge“ su nam bile stalni pratilac. Ipak, uspešno smo se izborili sa svim preskakanjima zidova, penjanjem uz konopac, trčanjem kroz blato, gađanjem kopljem, nošenjima tereta i jedva čekamo sledeći izazov!“

A sledeći izazov Tribalion tima, kada su Spartan trke u pitanju je „Spartan Beast“, trka od 25 kilometara i sa preko 40 neverovatnih prepreka, planirana za jesen. Uspešnim završetkom i ove trke, tribalionci će osvojiti „trifektu“ i time se kandidovati za najveće i najznačajnije spartansko takmičenje na svetu – „Trifekta Svetsko prvenstvo“, koje se održava u Sparti, u Grčkoj i za koje je potrebna posebna pozivnica.

 viber image 2019-03-30 , 15.43.57

„Pokušaćemo da do kraja godine osvojim čuvenu spartansku trifektu i plasiramo se na Svetsko prvenstvo. To je prilično zahtevan cilj, ali verujemo da ćemo, uz dobre treninge, uspeti. A samo Svetsko prvenstvo je posebna priča. Preko 3.000 elitnih takmičara iz celog sveta se okuplja u Sparti, u Grčkoj, gde za dva dana trče tri trke sa preprekama: prvog dana su na programu trke od 7 km i 15 km, i kada pomislite da ste gotovi i da dalje ne možete, već sledećeg dana čeka vas trka od 25 kilometara. To je zaista najteža trka na svetu!“ – kaže Nikola o planovima za naredni period.

 Pored svakodnevnih treninga i sjajnih trka, Tribalion tim čeka i organizacija „Tribaliona 2019“, drugog izdanja najbolje trke sa preprekama u Srbiji.

„Zahvaljujući odličnoj organizaciji prošle godine i pozitnim utiscima svih takmičara, za drugo izdanje Tribaliona, već sada imamo preko 300 prijavljenih takmičara iz osam zemalja. Pripremamo odličnu stazu, vrhunske prepreke i sjajan provod tokom vikenda od 17.do 19.maja. Pored trka za odrasle, planiramo i dečju trku, za naše najmlađe. Pozivamo sve koji bi da se oprobaju na ovoj ultimativnoj avanturi da nam se pridruže. Više informacija možete naći na sajtu www.tribalion.rs. Vidimo se na Tari!“.

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena