Spartan Race – изазов без граница

0 23

Спартанска трка. Западна Мађарска. Авантура без премца. Трка која из вас извлачи сву снагу, енергију и глад за такмичењем и „захтева“ да, из метра у метар, гурате себе преко препрека за које нисте могли  ни замислити да их прелазите! Изазов који вас тера да се запитате постоје ли уопште границе које наше тело и воља не могу да пређу!

 viber image 2019-03-30  19

Трибалион тркачки тим из Бајине Баште је претходног викенда, од 29.до 31.марта, био учесник ове сјајне, атрактивне трке у Мађарској, у месту Нагиканиза. Борис Томић, Милисав Мијатовић, Милоје Милосављевић и Никола Живановић, представљали са наш град на најтежој трци са препрекама, у којој је учествовало око 7.000 такмичара из свих делова Европе. Пред „трибалионцима“ су биле две трке: Спартан супер – од 15 километара, са 35 изазовних препрека, у суботу и Спартан спринт – од 7 километара са 20 тешких препрека. Резултати наших такмичара су одлични. Борис Томић је сјајним тркама оба дана заузео 20.место на трци од 15 километара, а још боље 8.место на спринт трци. И остали наши такмичари су се добро показали, заузевши места у врху табеле. И тимски успех Трибалион тима је одличан. Од 243 пријављена тима наши трибалионци су заузели високо 9.место. Част најмлађих трибалионаца бранила је сјајно Анђела Живановић, на трци деце од 10 година. На стази од 1,5 километара и са 15 озбиљних препрека, она је први пут учествовала на једној Спартанској трци.

 „Трке су ове године биле доста теже него претходне. Напорнији терен, иазовније препреке и јача конкуренција, дале су посебну драж нашем учешћу!“ – истиче Никола Живановић. „Првог дана смо сви били одморни и генерално смо уживали у трци. Другог дана, иако је дужина стазе била упола мања, „тешке ноге“ су нам биле стални пратилац. Ипак, успешно смо се изборили са свим прескакањима зидова, пењањем уз конопац, трчањем кроз блато, гађањем копљем, ношењима терета и једва чекамо следећи изазов!“

А следећи изазов Трибалион тима, када су Спартан трке у питању је „Spartan Beast“, трка од 25 километара и са преко 40 невероватних препрека, планирана за јесен. Успешним завршетком и ове трке, трибалионци ће освојити „трифекту“ и тиме се кандидовати за највеће и најзначајније спартанско такмичење на свету – „Трифекта Светско првенство“, које се одржава у Спарти, у Грчкој и за које је потребна посебна позивница.

 viber image 2019-03-30 , 15.43.57

„Покушаћемо да до краја године освојим чувену спартанску трифекту и пласирамо се на Светско првенство. То је прилично захтеван циљ, али верујемо да ћемо, уз добре тренинге, успети. А само Светско првенство је посебна прича. Преко 3.000 елитних такмичара из целог света се окупља у Спарти, у Грчкој, где за два дана трче три трке са препрекама: првог дана су на програму трке од 7 км и 15 км, и када помислите да сте готови и да даље не можете, већ следећег дана чека вас трка од 25 километара. То је заиста најтежа трка на свету!“ – каже Никола о плановима за наредни период.

 Поред свакодневних тренинга и сјајних трка, Трибалион тим чека и организација „Трибалиона 2019“, другог издања најбоље трке са препрекама у Србији.

„Захваљујући одличној организацији прошле године и позитним утисцима свих такмичара, за друго издање Трибалиона, већ сада имамо преко 300 пријављених такмичара из осам земаља. Припремамо одличну стазу, врхунске препреке и сјајан провод током викенда од 17.до 19.маја. Поред трка за одрасле, планирамо и дечју трку, за наше најмлађе. Позивамо све који би да се опробају на овој ултимативној авантури да нам се придруже. Више информација можете наћи на сајту www.tribalion.rs. Видимо се на Тари!“.

Дрина инфо портал

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена