Sezonska akcija čišćenja NP Tara

0 253

U Nacionalnom parku Tara je u toku sezonska akcija čišćenja divljih deponija u zonama zaštićenog područja.

Akcija je započela u klisuri reke Dervente koja se nalazi u I stepenu zaštite, a aktivnosti na čišćenju su nastavljene na području sela Jasikovice.

Foto: NP Tara

„Uglavnom je reč o krupnom komunalnom otpadu iz domaćinstava i plastičnoj ambalaži. Akcije organizujemo više puta godišnje, ali je najsmislenije raditi kada spadne vegetacija jer se tada nabolje vidi i najlakše je za čišćenje. U jesen, kada dozvoli vreme, mi smo svakodnevno na ovakvim poslovima“ kaže Ivan Ilić rukovodilac službe čuvara zaštićenog područja.

Ovim putem apelujemo na sve žitelje i posetioce Nacionalnog parka Tara da otpad odlažu na za to predviđena mesta, a ne u prirodu. Takođe, molimo da sve uočene divlje deponije prijavite Nacionalnom parku Tara, JKP „12 Septembar“ i opštindkom komunalnom inspektoru.

Zbog epidemiološke situacije nije moguće organizovati masovne akcije čišćenja kao ranijih godina, ali svaka individualna pomoć je dobrodošla.

Jedino svi zajedno možemo rešiti ovaj veliki problem. Budimo odgovorni, Tara je naša, opština je naša, ako mi ne vodimo računa i svi zajedno se ne potrudimo neće niko umesto nas.

Izvor: NP Tara

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena