Sajam domaće rakije u Šljivovici

0 367

Dvanaesti Sajam domaće rakije biće održan 28. i 29. septembra. Centralno mesto događaja je Šljivovica (porta crkve Sv. Marije Magdaline ), gde će u nedelju u 15 časova uz potpaljivanje kazana za pečenje rakije, zdravicu, i kulturno umetnički program Sajam svečano biti otvoren. Otvaranje će pratiti i izložba zdrave hrane, proizvoda seoskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Rakijada -plakat 2019

Rakijada se održava pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji Sportskog centra Čajetina, TO Zlatibor, Zlatiborskog eko agrara i Mesne zajednice Šljivovica.

Program će biti obogaćen i takmičenjem zdravičara i čauša u govornim veštinama, degustaciji i ocenjivanjem najbolje pite savijače i izložbom voćnih proizvoda (slatko, pekmez,suve šljive, sušeni proizvodi od voća…) . Od 16 časova nastupaće pevačke grupe, kulurno umetnička društva, trubački orkestar i frulaši.

U 17 časova je proglašenje najboljih rakija „Šljivovačkog sajma domaće rakije“, dodela nagrada i degustacija. Biće proglašeno i najlepše dvorište, najuređeniji voćnjak, najlepša čobanica.

Za sve goste šljivovačke Rakijade obezbeđen je ručak, a za kraj programa upriličen je koncert Šekija Turkovića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena