PRVOMAJSKI PRAZNICI NA ZLATIBORU: Izleti, popusti i Rakijada

0 345

Turistička organizacija Zlatibor poziva turiste da prvomajske praznike i Uranak dočekaju na Vodicama ili nekom od izletišta, kao što su Boškova voda u Ljubišu, izletište u Gostilju i mnogo druga u okolini Zlatibora. Ono po čemu je  poznat,  a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika, do spomenika na Šumatnom brdu,… Za bicikliste je uređeno i označeno preko 50 kilometara staza.

spomenik

Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta, dok boravite na Zlatiboru možete posetiti Stopića pećinu, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, Muzej Pletilja u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, centar Tornik, Mećavnik i voziti se čuvenim „Ćirom“ u Mokroj Gori. Možete posetiti i manastir Mileševu, Višegrad sa starim mostom i Andrićgrad.

Prvog i dugog maja, opština Čajetina, JP Kulturno sportski centar „Čajetina“, Turistička organizacija „Zlatibor“, Zlatiborski Eko agrar i Mesna zajednica Šljivovica  organizuju osmi po redu Šljivovački sajam domaće rakije, popularnu Rakijadu. Sajam će se održati kod Osnovne škole u selu Šljivovici. Pored degustacije našeg nacionalnog pića, biće organizovan i bogat muzički i sportski program.Tokom praznika zlatiborski hotelijeri su obezbedili popuste u svojim objektima, tako da možete boraviti na Zlatiboru i po znatno nižim cenama, i do 25% u odnosu na cene u zimskoj sezoni. U prilogu se nalazi cenovnik smeštaja.

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena