Predstavljen program 3. Ćirilične baštine

0 777

Danas je u gradskoj galeriji u Bajinoj Bašti održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen kompletan program ovogodišnje manifestcije Ćirilična baština. Novanarima su se obratili profesor srpskog jezika i član Organizacionog odbora, Nataša Savić, direktor Ustanove „Kultura“ Milovan Jezdić i predsednik Organzacionog odbora Ćirlične baštine Siniša Spasojević.

Govornici su predstavili sve segmente ove kulturno-turističke manifestacije od predavanja eminentnih srpskih intelektualaca akademika Mira Vukasnovića i prof. dr Rajne Dragićević, preko muzičkog dela programa, pozorišne predstave, izložbe i foto-konkursa do zabavno-edukativnih sadržaja za decu osnovnih i srednjih škola. Opšte je mišljenje da je program izuzetno sadržajan i da kvalitetom koji pruža opravdava status Ćirilične baštine kao jedne od značajnijih kulturnih manifestacija u Srbiji, što je ne tako davno potvrdilo i Ministarstvo kulture dodeljivanjem nagrade Kulturni obrazac.

Program 3. Ćirilične baštine

Na konferenciji je rečeno da ove godine Ćiriličnu darovnicu, nacionalnu nagradu za izuzetan doprinos u zaštiti i negovanju ćirilice, koja se dodeljuje tokom manifestacije dobija gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Navedene su mere koje se sprovode u ovom gradu u Republici Srpskoj u pravcu zaštite ćirilice, kao i želja da se pokažu konkretni uspešni primeri afirmacije i negovanja ćirilice. Zahvalnice za doprinos zaštiti ćirilice ove godine dobijaju kompanija „Zlatiborac“ i Nacionalni park Tara.

Organzacioni odbor Ćirilične baštine sa šoljama „Ćirilica se piše srcem“

U okviru muzičkog programa Ćirilične baštine nastupiće članovi Muzičke radionice Art Moment iz Bajine Bašte i gudački kvartet RTS-a.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena