Predsednik Vlade Republike Srpske u radnoj poseti opštini Srebrenica

0 124

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Srebrenici, sa načelnikom ove opštine Mladenom Grujičićem o aktuelnim i planiranim projektima u ovoj lokalnoj zajednici.

Tokom radne posete Srebrenici, u okviru koje se sastao i sa više privredenika sa ovog područja, predsednik Vlade se zahvalio lokalnim privrednicima na naporima za unpređenje kvaliteta života u ovoj opštini, pogotovo što je reč o preduzećima koja zapošljavaju više od 1.000 radnika.

Izvor: Vlada Republike Srpske

„Svako radno mesto je garant da će ovde živeti sa svojom porodicom i da je to budućnost Srebrenice. Osnovali smo tri vladine institucije na ovom prostoru i započeli projekat banje Guber što dovoljno govori o odnosu Vlade prema Srebrenici i njenim građanima“, ukazao je predsednik Vlade Radovan Višković.

On je podsetio da je sa vlastima Srbije ranije razgovarano o gradnji proizvodnih kapaciteta u pograničnom delu Bajine Bašte do Rače koji će povezati i zapošljavati ljude iz Srbije i Republike Srpske u ovom pojasu, kako bi zadržali stanovništvo na tim prostorima.

„Sve što ovde gradimo ne pripada jednom narodu nego svim građanima koji ovde žive“, ponovio je predsednik Vlade Republike Srpske.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić izrazio je zahvalnost predsedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću na današnjoj poseti i Vladi Republike Srpske koja nije u Srebrenici samo pred izbore, već je tu svaki dan, svaki mesec i svake godine kroz raznorazna ulaganja, pomoći i podršku ne samo indirektno već i direktno.

On je nakon posete premijera Viškovića rekao da je Vlada Republike Srpske ogromnu pažnju posvetila Srebrenici i to je danas pokazao i premijer koji je obavio razgovar i sa privrednicima koji imaju dobru komunikaciju i sa lokalnom upravom i sa Vladom Srpske.

Grujičić je naglasio da su tokom sastanka razgovarali o proširenju svih tih kapaciteta i zapošljavanju novih radnika, jer je Srebrenica u ovoj pandemiji jedna od retkih opština koja je primala, a ne otpuštala radnike.

Načelnik Srebrenice je na tome zahvalio privrednicima, ali i Vladi Republike Srpske koja je imala sluha da podrži tamo gde je zaista podrška opravdana.

„Mi ćemo opravdati sve ono što Vlada Republike Srpske bude usmerila prema Srebrenici, a danas je predsednik Vlade preuzeo PDV od granta Saudijske Arabije. Vlada Republike Srpske će to finansirati i to je ogromna finansijska podrška opštini Srebrenica od preko 250.000 KM“, istakao je on.

Grujičić je rekao da su razgovarali i o nekim proizvodnim kapacitetima koji još nisu stavljeni u funkciju, ali će biti uz pomoć i podršku lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i samih privrednika koji žele da otvore nove proizvodne kapacitete.

On je zahvalio premijeru i kompletnoj Vladi Srpske i svima onima koji su se uključili u priču oko Srebrenice u smislu podrške i njenog ekonomskog razvoja.

U okviru posete Srebrenici, predsednik Vlade danas je, zajedno sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem, posetio i rudnik olova i cinka „Sase“, jedan od najuspešnijih privrednih subjekata u ovoj opštini.

Izvor: Vlada Republike Srpske

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena