Pokrenuti pregovori o izgradnji tunela Kadinjača

0 903

Juče  je u Beogradu održan sastanak predsednice opštine Bajina Bašta Vesne Đurić sa saradnicima i predstavnika kineske kompanije „POWER CHINA“, a glavna tema je bila vezana za izgradnju tunela ispod Kadinjače.

Kineska kompanija „POWER CHINA“,  koja trenutno u Srbiji izvodi radove na obilaznici oko Beograda, na izgradnji leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do tunela Straževica i obe trake do Bubanj Potoka, na sastanku je iskazala veliku zainteresovanost za finansiranje i izgradnju ovog projekta. Predstavnici ove kompanije planiraju da vrlo brzo organizuju i povratni sastanak sa rukovodstvom Opštine Bajina Bašta kako bi pokrenuli proces pregovora o realizaciji ovog projekta i u Vladi Republike Srbije i resornom ministarstvu.
Pored predsednice opštine delegaciju opštine Bajina Bašta na ovom sastanku činili su Milenko Ordagić, Miloš Jelisavčić ispred Odeljenja za urbanizam i Ivan Marković kao koordinator projekta.

Kinesku kompaniju  „POWER CHINA“ na sastanku predstavljala su gospoda Liu i Peng od kojih je prvi projekt menadžer za Balkan, a drugi saradnik na ugovaranju i realizaciji novih projekata. Oni su iskazali veliku spremnost da u saradnji sa Ministarstvom građevine, saobraćaja i telekomunikacija i uz podršku Kineske ambasade u Beogradu odnosno kineske države izgrade ovaj objekat.

Nakon detaljnog upoznavanja sa projektom tunela Kadinjača, predstavnici Opštine Bajina Bašta su otvorili i pitanja drugih potencijalno velikih infrastrukturnih projekata koji mogu biti zanimljivi za kineske partnere poput: obilaznice oko Užica, tunela ispod Nikolića brda i razrade varijanti rešenja za Debelo Brdo. Predstavnici kineske kompanije su izrazili spremnost da se uključe u brojne druge projekte za koje bude mogućnosti da se izradi projektna dokumentacija.

Kako Drina Info saznaje naredni sastanak se očekuje već u toku ovog meseca u Bajinoj Bašti, a na njemu će učešće uzeti i predstavnici grada Užica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena