Počinje Bašta fest

0 421

Peti internacionalni festival kratkog igranog filma – „Bašta fest“  počinje danas u Bajinoj Bašti. Festival traje do 8. jula a program će obuhvatiti 28 filmova iz 18 država u selekciji Nikole Ljuce.

Glavni žiri čine filmski novinar i urednik Cineuropa.org Domenik La Porte, producent Nikolina Vučetić-Zečević i glumica Milica Gojković, koji će dodeliti nagrade za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija) i najbolji scenario (Zlatna inspiracija).

Foto: Promo
Foto: Promo

Direktor fotografije iz Izraela Šai Levi dodeliće nagradu za najbolju kameru „Zlatna vizuelizacija“, dok će žiri mladih u sastavu: Nikola Jovanović, Nikolina Lazić i Aleksa Spasojević izabrati po svom mišljenju najbolji film.

„Bašta fest“ se fokusira na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima i postao je mesto susreta studenata i mladih filmskih profesionalaca iz regiona.

BF-filmski-plakat-2018

Festival otvara glumac Milan Marić, a na zatvaranju će biti prikazan film „Banditi u potrazi za mamom“ Koste Ristića, koji je premijeru imao na Festu.

Kao i svake godine u vreme Bašta festa u druženju sa publikom i čarobnoj prirodi gradića u Podrinju uživaće brojni poznati glumci kao i mlade nade filmske i pozorišne scene. Među gostima 5. Bašta festa biće i glumci Slaven Došlo, Goran Bogdan, Nenad Jezdić, Andrija Kuzmanović, Dragana Mićalović i mnogi drugi.

Drina Info

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena