Počeli radovi na izgradnji dečijeg igrališta na Tari

0 689

15. septembra počeli su radovi na izgradnji dečijeg igrališta na Tari, za koje je od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine opredeljeno 7,6 miliona dinara, dok je preostalih 3,2 miliona dinara obezbedio Grad. Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, koja je sa saradnicima obišla radove ovo je još jedan od sadržaja koje Grad sa zadovoljstvom podržava.

Foto: Grad Užice

“Više od deset miliona dinara vredan je posao koji podrazumeva komletnu rekonstrukciju ovog igrališta. To radimo sa posebnim zadovoljstvom, jer će na ovom mestu kada se sve završi biti moderno dečije igralište sa svim pratećim sadržajima. To će sigurni smo dodatno poboljšati turističku ponudu Tare, naše planine, koja iz godine u godinu beleži sve veći broj posetilaca, turista i noćenja”.

Foto: Grad Užice

“Ovo je dobar potez resornog ministarstva koji omogućava da se već postojeći i resursi i koji nisu u upotrebi stave u funkciju i to ne izgradnjom i uništavanjem već unapređenjem zelenih i zaštićenih površina”, zaključila je gradonačelnica.

Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” istakao je da je reč o igralištu površine od oko 540 m2 sa svim neophodnim pratećim sadržajima.

Foto: Grad Užice

“Kompletna rekonstrukcija dečijeg igrališta podrazumeva skidanje postojećih igračaka na površini od 540 m2, skidanje zemljanog dela, postavljanje tampona, asfaltiranje ivičnjaka, postavljanje nove ograde i postavljanje novih 13 igračaka. Prema projektu postavljaju se tri multifunkcionalna kompleksa, ljuljaške, klackalice, njihalice, potreban mobilijar za celokupno dečije igralište”.

I Ljupko Ćirović direktor Vojne ustanove “Tara ” u čijoj blizini se igralište nalazi izražava zadovoljstvo pre svega dobrom saradnjom.

“Ovo je dobar primer saradnje između Ministarstva za zaštitiu životne sredine i grada Užica za izgradnju dečijeg igrališta. Zahvalio bi se gradskom rukovodstvu grada Užica na dobroj saradnji, koja će nadamo se biti nastavljena i u narednom periodu.”

Predviđeno je da radovi budu završeni u narednih 45 dana, kada se očekuje i stavljanje u funkciju potpuno novog i moderno opremljenog igrališta.

Izvor: Grad Užice

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena