Počela isplata cele martovske penzije i jednokratne pomoći

0 243

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je isplata penzija za mart za penzionere iz kategorije zaposlenih počela danas, uplatom sredstava na tekuće račune u poslovnim bankama i JP „Pošta Srbije“ za isplatu na kućne adrese. Uz penzije, svim korisnicima se isplaćuje i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Penzioneri žene naslovna (1)

Ministar Zoran Đorđević ukazao je na to da se penzije za mart isplaćuju u celosti, umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela.

Prosečna penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih je 29.676 dinara, koja će ovog puta biti uvećana za 4.000 dinara jednokratne pomoći, koju je Vlada Republike Srbije obezbedila za sve penzionere, istakao je Đorđević.

Poštari će dostaviti penzije onima koji ih primaju na kućnu adresu. Za one koji primaju penzije preko tekućeg računa u poslovnoj banci, a stariji su od 65 godina, u skladu sa instrukcijom Narodne banke Srbije, u periodu važenja zabrane kretanja, banka je dužna da omogući isplatu na osnovu jednokratnog punomoćja.

To punomoćje ovlašćeno lice dostavlja banci za podizanje penzije sa tekućeg računa u prostorijama banke ili za isplatu penzije na kućnu adresu korisnika, tako što će korisnik pozvati banku i tražiti gotovinsku dostavu preko JP „Pošta Srbije“.

Država je organizovala da svih 1.439.499 korisnika iz kategorije zaposlenih dobije martovsku penziju i jednokratnu pomoć, kao što je to urađeno pri isplati martovskih penzija i jednokratne pomoći penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti 2. aprila, a poljoprivrednim i vojnim penzionerima 4. aprila, naveo je Đorđević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena