Почела исплата целе мартовске пензије и једнократне помоћи

0 244

Mинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је исплата пензија за март за пензионере из категорије запослених почела данас, уплатом средстава на текуће рачуне у пословним банкама и ЈП „Пошта Србије“ за исплату на кућне адресе. Уз пензије, свим корисницима се исплаћује и једнократна помоћ од 4.000 динара.

Пензионери жене насловна (1)

Министар Зоран Ђорђевић указао је на то да се пензије за март исплаћују у целости, уместо, као што је то до сада био случај, из два дела.

Просечна пензија за кориснике из категорије запослених је 29.676 динара, која ће овог пута бити увећана за 4.000 динара једнократне помоћи, коју је Влада Републике Србије обезбедила за све пензионере, истакао је Ђорђевић.

Поштари ће доставити пензије онима који их примају на кућну адресу. За оне који примају пензије преко текућег рачуна у пословној банци, а старији су од 65 година, у складу са инструкцијом Народне банке Србије, у периоду важења забране кретања, банка је дужна да омогући исплату на основу једнократног пуномоћја.

То пуномоћје овлашћено лице доставља банци за подизање пензије са текућег рачуна у просторијама банке или за исплату пензије на кућну адресу корисника, тако што ће корисник позвати банку и тражити готовинску доставу преко ЈП „Пошта Србије“.

Држава је организовала да свих 1.439.499 корисника из категорије запослених добије мартовску пензију и једнократну помоћ, као што је то урађено при исплати мартовских пензија и једнократне помоћи пензионерима из категорије самосталних делатности 2. априла, а пољопривредним и војним пензионерима 4. априла, навео је Ђорђевић.

Оставите одговор

Ваша адреса Е-поште неће бити објављена