Planinarski klub Tara na krovu Slovenije

Šestočlana ekipa Planinarskog kluba "Tara" iz Bajine Bašte posetila je Julijske Alpe u Sloveniji od 16. do 19. avgusta na poziv Kolesarskog pohodničkog društva "Hej, gremo naprej" iz Maribora.

0 545

Pored naših i slovenačkih planinara na akciji je učestovalo i Planinarsko društvo „Željezničar“ iz Gospića-Hrvatska sa 16 članova. Ova akcija je praktično nastavak aktivnosti koje su ova tri planinarska društva realizovala kroz projekat “Green line of reconnection” koji je uspešno završen krajem prošle godine. Tročlani vodički tim domaćina napravo je izuzetno bogat program i nezaboravan doživljaj. Za 4 dana, koliko je trajala akcija, stiglo se do 7 triglavskih jezera, 10 planinarskih domova, popet je najviši vrh Slovenije tj. Julijskih Alpa TRIGLAV (2864 mnv). Pored Triglava ispenjan je i Mali Triglav (2739 mnv) i Kredarica (2540 mnv), uz svraćanje na 2 vodopada: Savica (78 m visok) i Mostnica (20 m visok).

Planinarska akcija bila je zahtevna. Pređeno je ukupno 52 km uz 3700 m uspona i 3600 m silaska. Svih 25 učesnika je uspešno završilo akciju, a najmlađi učesnik ove akcije bio je četrnaestogodišnji Mate Hećimović iz Gospića. Učesnici ove akcije iz Planinarskog kluba “Tara” iz Bajine Bašte bili su: Saša Milić, Srboljub Gligić, Aleksandar Marković, Vladimir Kostić, Biljana Ristić i Emilija Josipović. Srboljub Gligić ne krije svoje oduševljenje i naglašava veliku zahvalnost domaćinima i prijateljima iz Maribora: Branku Doklu, Igoru Oprešniku i Andreju Kaučiču.

Drina info portal

Ostavite odgovor

Vaša adresa E-pošte neće biti objavljena